Prima pagină » Make up artistul Maria Pauna ii califica cu acte in regula pe noii specialisti in frumusete! „Nu as fi reusit sa fac acest lucru fara ajutorul lui Eugen Tomac”

Make up artistul Maria Pauna ii califica cu acte in regula pe noii specialisti in frumusete! „Nu as fi reusit sa fac acest lucru fara ajutorul lui Eugen Tomac”

by Mirela Dinica
0 comment

Make up artistul Maria Pauna a revolutionat piata de beauty din Romania reusind sa duca in atentia viitorilor specialisti care vor sa lucreze in industia frumusetii introducerea in nomenclatorul calificarilor din Romania a unei noi ocupatii, cea de dermopigmentist.

„Nu as fi reusit sa fac acest lucru fara implicarea directa a domnului Eugen Tomac, Președintele executiv al Partidului Mișcarea Populară, candidatul PMP la Primăria Sectorului 1. Am primit sprijin neconditionat din partea sa, il il vad implicat in problemele cetatenilor. Dermopigmentarea se practica in Romania de peste sapte ani, dar pana acum nu a fost legiferata sub nicio forma, motiv pentru care inscrierea si formarea viitorilor specialisti in frumusete a devenit o necesitate odata cu alinierea la legislatia europeana”, a spus make up artistul Maria Pauna. Din februarie 2014, in colaborare cu Ministerul Muncii, Ministerul Sanatatii si ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari), Maria Pauna a dezvoltat legiferarea ocupatiei de dermopigmentist, care are cod COR 514210 si a elaborat impreuna cu Presedintele Asociatiei Artistilor Tatuatori din Romania, Costi Azoitei, competente pentru ocupatia de tatuator, care avea cod COR in campul muncii, dar nu avea competente.

Astfel, piata de beauty este din acest an este reimprospatata cu doua noi ocupatii recunoscute si a caror calificari si competente pot fi echivalate si in strainatate, pentru ca sunt legiferate dupa noile norme europene.

Pentru a veni in sprijinul specialistilor  celor care isi vor lua competentele, Maria Pauna a scos si primul Manual de pigmentare, tehnologie, metodologie si practica.  Iar in colaborare cu Toni Belfatto va lansa luna aceasta cartea ”Sprancene hiperrealistice masculine si feminine” care exista acum tradusa si in limba romana. Autorul acesteia, Toni Belfatto, si coautorul Maria Pauna si-au dorit sa faca o incursiune in lumea microdermopigmentarii hiperrealistice si sa impartaseasca din experianta si secretele lor. Cartea se adreseaza viitorilor dermopigmentisti si a fost tradusa deja in peste cinci limbi, fiind lansata deja in Franta, Italia, Spania, Statele Unite, Brazilia si acum in Romania la pretul de 125 de euro. 

Citeste si

Leave a Comment