Home SPORT Meciuri rușinoase, dar același interlop dornic de poze

Meciuri rușinoase, dar același interlop dornic de poze

by Raport Monden
0 comment

4 ”tricolori” s-au tras în poză cu interlopul preferat de Mutu

Patru fotbaliști ai reprezentativei naționale U19, Alin Dobrosavlevici, Gabi Iancu, Constantin Buzbuchi și Andrei Manole s-au pozat cu Ratko Buturovici la hotelul acestuia din Novi Sad. Gestul juniorilor este cu atât mai dubios, cu cât cel supranumit ”Bata Kankan” este unul dintre cei mai cunoscuți interlopi sârbi, arestat în 2008 pentru trucare de meciuri!

Cu doar câteva ore înainte de meciul Serbiei U19 cu reprezentativa similară a României, pierdut rușinos de ”tricolori”, scor 0-3, patru dintre elevii convocați de Emil Săndoi aveau să facă un gest care ridică mari semne de întrebare.

Alin Dobrosavlevici (Dinamo, 17 ani), Gabi Iancu (Academia Hagi, 18 ani), Constantin Buzbuchi (Viitorul Constanța, 18 ani) și Andrei Manole (FC Argeș, 19 ani) aveau să se tragă în poză cu Ratko Budurovici, un personaj cu largi conexiuni în lumea interlopă, chiar în hotelul pe care acesta îl deține în Novi Sad! Un tip implicat în procese pentru mită la arbitri, un apropiat al fostului președinte și prim-ministru din Muntenegru, Milo Djukanovici, sârbul în vârstă de 56 de ani are derulate afaceri cu hoteluri, restaurante, agenții de pază, închirieri de mașini și a scăpat miraculos din două tentative de asasinat, ambele dejucate!

Drama din teren, care a reprezentat automat ratarea calificării la Euro U19, n-a fost pusă la suflet de fotbaliști, care n-au stat prea mult pe gânduri și la câteva ore scurse după meci și-au urcat pozele pe facebook, semn că prietenia legată cu interlopul sârb nu are de ce să fie interpretată în mod greșit… În dialogurile de pe facebook, Manole îl numește pe Buturovici cu apelativul ”the boss”, iar Iancu îi ridică cota, ”ultraboss”!

Pe plan fotbalistic, Ratko este președintele clubului Vojvodina încă din 2006, iar după doar doi ani a fost arestat pentru mită dată unor arbitri în campionatul plav. Înainte să se implice în fotbal, ”Bata” a patronat clubul de baschet PAOK Salonic, fiind pentru o perioadă scurtă de timp și șeful federației de box din Muntenegru.

Mutu a evadat pentru o seară de pomină cu Buturovici
Personajul controversat din țara vecină este un mai vechi prieten al altui fotbalist român, Adrian Mutu (33 de ani). ”Briliantul” și ”Ultraboss” s-au împrietenit după un meci amăgitor pentru țara noastră, care a ridicat mari semne de întrebare la vremea respectivă: 0-5 cu Serbia, la Belgrad (octombrie 2009, preliminarii CM 2010). După momentul în care autocarul ajungea cu lotul ”tricolor” la ”Hyatt”, hotelul unde era cazat delegația română, Mutu a dispărut din peisaj. Fotbalistul urma să demareze în trombă spre Novi Sad, 96 de kilometri de Belgrad. Ajuns aici, ”Brili” a petrecut până în zori cu Buturovici și alți interlopi sârbi.

REACȚII
”Acum, ce să spun, dacă ar fi vrut să vorbească cu jucătorii, o putea face acest Buturovici. Eu am vorbit cu el după trei, patru zile. Eu nu îl cunoșteam și am realizat cine e. Ne-am salutat și am vorbit puțin. El era înconjurat de bodyguarzi, dar cînd l-am văzut eu era mai liniștit. FRF nu a știut că hotelul era al acestui Buturovici. Dacă voiau să afle, puteau să afle, dar nu s-au gîndit la așa ceva. Nu știu de ce și-au făcut jucătorii poze cu el”, Miodrag Belodedici

”Situația disciplinară a fotbaliștilor a lăsat de dorit pe perioada turneului de la Novi Sad. Unii au fițe în cap de acum! Le transmit foarte clar celor cu care vom lucra în continuare că nu mai vrem ”Alibeci”sau ”Muți” în echipă! Toți care vin la lot trebuie să serioși. Altfel, la cea mai mică greșeală, vor pleca acasă”, Ștefan Iovan

[nggallery id=13]

Citeste si

Leave a Comment