Prima pagină » MH TV despre umorul din mediul rural

MH TV despre umorul din mediul rural

by Mirela Dinica
0 comment

De la lansarea MH TV si pana astazi,asistam parca la o revolutie a emisiunilor care mai de care mai atractive,dar si diverse in acelasi timp. Putina lume stie ca ele sunt de fapt pregatite cu mult inainte de difuzare,iar in primavara acestui an se pregatea o emisiune de divertisment cu camera ascunsa realizata in mediul rural,un proiect pe care nu il regasim insa in grila de toamna a postului. Am vrut sa aflam si noi ce se intampla cu aceasta emisiune,sens in care l-am abordat in acest atat pe dl. Director MH TV, Adrian Dinescu,dar si pe Loredana Calina,devenita coordonatoarea programelor din aceasta vara.

Raport monden: Ce ne puteti spune despre grila din aceasta toamna?

Adrian Dinescu:  Cred ca aceasta grila este una pentru toate gusturile. Am discutat mult cu Loredana despre grila si dat fiind faptul ca ea a avut o emisiune insa i-a placut mult mai mult partea de creatie,s-a implicat foarte mult pe acest segment, dorind sa realizeze chiar si o emisiune de divertisment. Insa ea este cea care ar trebui sa vorbeasa despre acest lucru.

Loredana Calina:  Pentru mine a fost o mare provocare,pentru ca a realiza o emisiune este frumos,dar a creea este cu totul altceva. Am tinut amandoi in secret acest lucru cu atat mai mult cu cat… ideea ne-a venit auzind niste vorbe care in general se gasesc in vatra satului din mediul rural,si am vrut sa cream o emisiune tipica de umor cu intamplari haioase din zona noastra. Asta a si fost frumos. Vorbele erau despre mine,despre dl.director…am mai lansat si noi unul despre altul…si mi-am luat rolul in serios “tragandu-le doar de partea mea !!!

Raport monden: Pentru asta trebuie si mult curaj. Era genul de emisiune cu camera ascunsa?

Loredana Calina: Oarecum, da, dar e fost foarte greu ca trebuia sa fac astfel incat lucrurile sa para foarte reale… ca sa aiba si lumea ce vorbi !! Nu am crezut niciodata cat de usor este sa faci un om sa se dea jos dintr-o masina sa vada ce ai,sa lasi un om la masa sa vezi ce face in lipsa ta,sa te faci ca ai nu stiu ce probleme sa vezi daca lumea sare,sa pari bine dispusa desi nu imi placea deloc….in rol este usor.Poate in viata de zi de zi n-ar fi,dar, practic,eu am jucat un rol bine pus la punct.

Raport monden: Cand vedem emisiunea?

Adrian Dinescu: Aici este problema. De cand am lansat postul,am facut emisiuni frumoase. Inclusiv o emisiune de umor autentic,cea a lui Petrica Trita. Aceea este mult gustata de public,insa,de duminica,dupa ce am venit cu Loredana de la Caransebes unde am avut niste intalniri, am hotarat noi ca este cel mai bine sa nu mai continuam cu acest proiect de emisiune. Sincer,ne pare rau,noi am depus multa seriozitate in acest sens,am jucat roluri frumoase. Cine m-a vazut in ultimele saptamani s-a speriat cat am slabit…arta cere sacrificii,rolul e rol…dar lumea de aici nu este pregatita pentru asa ceva,si chiar daca noi am facut in asa fel incat sa iasa vorbe…parca au iesit mult prea multe ca am ajuns si noi sa le credem. Iar Loredana s-a implicat atat de mult incat,daca nu ai sti cat e de serioasa,chiar ai crede. In Bucuresti e altceva…am facut emisiuni cu camera ascunsa…poti sa-i faci unuia o declaratie pe strada…ii spui ca a fost la camera ascunsa si rade,dupa aceea totul decurge normal. Am observat cu Loredana ca aici,daca ea ar face de exemplu asta si mai si trece cineva pe langa ea,cel caruia ii zici nu intelege si raspandeste cum ca ce a patit,iar cei care aud,nu asteapta sa vada finalul si fug sa vesteasca tot satul…Nu ne dorim asta. Daca proiectul iesea insa,mergeam si mai departe. Poate peste ani sa reluam,dar la acest moment,pentru ca si noi iubim ceea ce iubesc oamenii acestor locuri, mergem pe folclor si ce stim ca nu poate lasa loc de interpretari.

Raport monden: Deci, Loredana ai devenit si actor!

Loredana Calina: Nu chiar…am jucat doar un rol. Insa a fost o experienta de viata sa vezi si sa cunosti oamenii altfel,sa vezi cine te sustine,sa vezi cine vrea sa-ti cunoasca sufletul cu adevarat sau cine te vrea doar pentru ca…i se pune pata! A fost o experienta frumoasa,pentru ca de fapt,chiar daca unii au crezut,eu am facut sa fie asa.Am mers insa cu cap,pana cand trebuia sa spun ca lucrurile sunt sau nu serioase,pentru ca discutam totusi de seriozitate in ce facem. Este bine sa si razi…dar cu cap! Iar daca am reusiti…cred ca este un merit.

Te reintorci asadar la emisiunea ta?

Loredana Calina: Nu stiu acum. Sunt foarte ocupata cu un alt proiect, plus ca am descoperit si lumea din spatele camerelor. Nu vreau sa dau un raspuns acum, pentru ca am avut un an foarte obositor. In plus,dupa proiectul acestei veri am invatat ca cel mai bine este sa fii precaut. Este adevarat ca viata insasi este un rol,dar eu mai vreau sa fiu si eu. In viata nimeni nu este mai important decat familia mea si parintii pe care ii iubesc din tot sufletul si le multumesc pentru ca m-au sprijinit in tot ceea ce fac,intelegand mult mai bine decat oricine tot ceea ce fac. Ei ma iubesc doar pentru ca sunt a lor si ma cunosc mai bine decat oricine. Am intalnit insa in rolul meu oameni care “ma iubeau” si stateau langa mine doar pentru ca ma stiau de la emisiune,dar habar nu aveau si nici macar nu ii interesa ca si eu sunt om si nu poza.

Raport monden: Ce concluzie tragem despre aceasta emisiune?

Adrian Dinescu: Asa cum va spuneam si a precizat si Loredana, lumea din mediul rural nu este pregatita pentru acest gen de emisiuni la fel ca cei din marile orase. In fond, a fost doar un proiect de emisiune,si nu putem difuza ceva ce nu simtim ca si merge. Avem destule de facut,nu se pune problema. Ma bucur insa ca am descoperit in Loredana un om extraordinar care stie foarte bine sa ascunda aparentele si sa mearga pana acolo incat,in ciuda tuturor vorbelor – si credeti-ma ca presiunea satului e mare-sa isi vada de rolul ei. Nu stiu daca a invatat asta de la mine,nu stiu exact nici ce va fi pe viitor,dar pana acum cel putin am facut cu ea o echipa extraordinara in ciuda faptului ca, de exemplu, multi stiau ca nici nu ne vorbim. Iar asta e o arta.

Raport monden: Inteleg ca emisiunea de divertisment nu se mai face, dar nu sunteti omul care sa se opreasca aici… Ce mai pregatiti?

Adrian Dinescu: Multe surprize,dar pe moment ma axez doar pe festivalul concurs VREAU SA MA AFIRM care debuteaza pe 24 octombrie si pe ansamblul folcloric MHTV care va face ca despre zona noastra sa se vorbeasca si mai mult, iar prin oamenii extraordinari ce il alcatuiesc sa facem cunoscuta vocea si valoarea Mehedintiului.

 

 

Citeste si

Leave a Comment