Home VEDETEINTERVIURI MH TV si-a lansat propriul Ansamblu Folcloric

MH TV si-a lansat propriul Ansamblu Folcloric

by Predescu Cristina
0 comment

Devine deja o obisnuinta sa aducem in centrul atentiei MH TV, postul care a cucerit si cucereste in fiecare zi noi admiratori prin originalitatea si autenticul folclorului mehedintean. Mai mult decat emisiuni specifice zonei, MH TV a lansat in aceste zile propriul Ansamblu folcloric.

raportmonden.ro: Domnule Adrian Dinescu, sunteti fondatorul postului, banuiesc si al Ansamblului, cu ce veniti nou?

Adrian Dinescu: Ansamblul nu este conceptul meu integral,”amprenta” asupra acestuia fiind pusa de catre doamna Nina Predescu,un nume de referinta al muzicii populare si totodata un partener  al acestui proiect si nu numai.

raportmonden.ro: Cu ce vine nou acest Ansamblu?

Adrian Dinescu: Nu stiu daca vine neaparat cu ceva nou sau daca trebuie neaparat sa vina cu ceva nou. El reuneste nume de referinta ale zonei noastre, Nina Predescu, Irina Zoican, Georgeta Corlan, Ionut Tudorescu, Delia Barbu, Marian Medregoniu si Trita Petrica,oameni reuniti in acest fel si cu care, pe langa faptul ca mergem sa facem programe la tot felul de evenimente, reprezinta cu cinste portul popular si graiul autentic al mehedinteanului de la munte.

raportmonden.ro: Participati numai la evenimente oficiale?

Adrian Dinescu: Nu neaparat, exista si evenimente private la care putem participa in formula completa si, foarte important, nu numai in Romania. Chiar in aceste zile,de exemplu,discutam o posibila participare a ansamblului in Statele Unite ale Americii la un eveniment privat.

raportmonden.ro: De ce denumirea ANSAMBLUL MH TV?

Adrian Dinescu: Pentru ca dincolo de a fi artisti,toti acesti oameni sunt colegi si au emisiuni in cadrul postului de televiziune, cu exceptia d.lui Tudorescu. Si cum noi dorim ca si prin emisiuni sa promovam zona, am zis ca este  foarte bine sa facem si prin muzica tot ceea ce facem in emisiuni. Se pare ca ideea a fost foarte buna intrucat,cum va spuneam, deja lumea ne cauta si nu numai in zona noastra. Nici nu ne propunem sa cantam doar in zona noastra, dealtfel, ci doar sa impartasim cu toti cei care ne iubesc bucuria cantecului nostru mehedintean, obiceiurile, traditia, portul. Si, credeti-ma, desi fiecare dintre membrii ansamblului au zeci si zeci de costume, doamna Nina Predescu are un muzeu in care se afla cateva sute, iar prin faptul ca putem ajunge ca la fiecare eveniment artistii sa apara cu alte si alte tinute, este un plus atat prin frumos cat si prin promovarea costumului traditional specific.

raportmonden.ro: Pe cand primul concert in Bucuresti?

Adrian Dinescu: Noi suntem dispusi si incercam sa facem fata tuturor solicitarilor, iar un astfel de eveniment poate fi posibil intr-un viitor relativ scurt. Deocamdata suntem concentrati pe programele de revelion care au cam inceput sa se contureze.

raportmonden.ro: Asadar, raspundeti si solicitarilor din Bucuresti. Nu imi ramane decat sa va doresc mult succes in tot ceea ce faceti!

Adrian Dinescu: Multumesc frumos si promit ca la prima aparitie in Bucuresti veti avea exclusivitate.

Citeste si

Leave a Comment