Home TRUP SI SUFLET Monedele iti pot aduce prosperitate sau te pot saraci! Ai grija ce bani porti in portofel!

Monedele iti pot aduce prosperitate sau te pot saraci! Ai grija ce bani porti in portofel!

by Mirela Dinica
0 comment

Monedele, făcute de dimensiuni standardizate și greutate dintr-un anumit material metalic, ștampilat cu marcaje de identificare sau simboluri, au fost folosite de-a lungul veacurilor ca element fizic ușor de utilizat ca mijloc de schimb. Aceste monede sunt, în general, emise de guverne pentru a facilita comerțul în interiorul granițelor lor.

Dar, mai mult decât un instrument pentru comerț, monedele au fost folosite ca simboluri ale puterii pentru conducători din cele mai vechi timpuri. După cum istoria a demonstrat, odată ce un nou conducător vine la putere, el  schimba monedele existente cu altele noi de design propriu. El face acest lucru la sfatul ghicitorilor pentru elimina regula și longevitatea lui, sau pur și simplu pentru a îmbunătăți norocul conducătorului? Ei bine, având o monedă în buzunar cu fața conducatorului tău pe el… acest lucru le va aminti cu siguranță atât supusilor lui, cat si strainilor despre domnia sa.

one-dollar-singapore-coin-new-fifty-bill-background-34217292

Chinezii au creat simbolul puterii cerului pe pământ în monedele lor I-Ching, cu formă rotundă care reprezintă cerul și forma pătrată care reprezintă pământul. Central în acest sens este numele Împăratului ștampilat pe monedă, care atesta faptul ca este un conducător divin ales de zei. În timpul domniei Împăratului, el va emite și monede de autoritate specială ștampilate cu simboluri care dau mandatul purtătorului de a îndeplini sarcinile cerute de el pentru țara sa și să-l țină în siguranță. Acest lucru a fost facut în special atunci când era nevoie de amulete de protecție pentru bărbații care mergeau la luptă; acestea au fost făcute sub formă de monede, deoarece acestea erau mai durabile decât multe alte materiale și erau ușor de transportat ca valoare, și ușor de produs în masă.

6b7b76a6f28dff4d18dcd47354d17ed1-3204931-235_235_11

În timpurile moderne, vedem că majoritatea monarhiilor au dat drumul spre democrație, iar monedele aflate în circulație sunt folosite pentru a aduce un omagiu marilor lideri ai statelor, iar în unele țări, pentru a îmbunătăți norocul țării în ansamblu. Un exemplu bine-cunoscut în cercurile Feng Shui este utilizarea in Singapore a unor simboluri de bun augur asupra notelor sale bancare și monede pentru a o ridica din dificultate economică în anii 1980. Ei au pus imaginea Dragonului de bun augur, cu vedere la port la nota lor SGD50; și au folosit simbolul Pa Kua pe moneda SGD1 pentru protecție.

euro_greece

Monedele din Uniunea Europeană (UE), au, de asemenea, unele simboluri specifice, concepute în ele. Dacă te uiți la monedele de astăzi, în principal, Euro 1 și a monedei euro 2, ele conțin multe simboluri, unele bune si altele rele. În primul rând, după cum știm, fiecare dintre țările suverane sunt lăsate să bata propriile monede, dar ele trebuie să aibă un inel cu cele 12 stele care reprezintă UE.  Aceasta reprezintă unitatea țărilor din UE. Va păstra această UE împreună? Aici aș dori să aduc atenția asupra Euro 2 moneda din Grecia, bătuta în 2002, cu imaginea Europei răpită de taur. Acest lucru pare să aibă o conotație negativă, cum ar fi averea sa care a fost răpita, și mă întreb dacă acest lucru a cauzat situația financiară actuală a Greciei?

Când vă aflați în călătoriile dumneavoastră, luați notă de simbolurile de pe monede pentru ca unele dintre ele pot conține simboluri de protecție sau de bun augur. Aflați de la localnici despre semnificațiile simbolurilor de pe monede, și pastrati-le pe cele care au un sens bun. Monedele sunt mici și ușor de transportat. Așa că, dacă nu poți face rost de o amuleta, ia cu tine unele monede cu simboluri de bun augur pentru a va ajuta sa vă protejați și sa fiti plini de energie. Dar nu le lua pe cele rele, încerca să păstrezi cât mai puține dintre ele, daca se poate.

Citeste si

Leave a Comment