Home STIL DE VIATAFRUMUSETE Monica Roșu despre terapia regenerativă: „Aș fi putut continua cariera sportivă!”

Monica Roșu despre terapia regenerativă: „Aș fi putut continua cariera sportivă!”

by Mirela Dinica
0 comment

Dubla campioană olimpică la gimnastică, Monica Roșu a descoperit de curând terapia regenerativă, despre care susține că dacă ar fi știut atunci când a renunțat la sportul de performanță, cu siguranță cariera ei sportivă ar fi continuat. “Probleme cu articulațiile au toți sportivii la un moment dat.

Și eu am avut la coloana vertebrală și am fost nevoită să renunț la sport. Aflând acum despre terapia regenerativă care are rezultate foarte bune în recuperare, am înțeles că dacă aș fi știut la aceea vreme, aș fi putut continua cariera sportivăDr. Felician Stăncioiumi-a explicat în ce constă întregul tratament și am decis că mi-ar face bine câteva ședințe”, a declarat Monica Roșu.
 
Potrivit www.terapieregenerativa.ro, tratamentul regenerativ este un concept terapeutic nou care folosește o combinație originală de medicamente administrate prin injectare, cu rezultate prompte și efecte adverse minime; are ca scop refacerea structurii și/sau funcției țesuturilor afectate prin suprasolicitare, injurii, infecții, degenerescență, etc. “Sportivii de performanță au necesități de recuperare crescute după eforturi intense; acestea pot fi adresate prin stimularea proceselor de detoxifiere efectuate în mod fiziologic de antioxidanti, agenți reducători,  care neutralizează, conjugă și ajută la eliminarea “deșeurilor” metabolice produse în mod excesiv în eforturile intense. O altă situație este recuperarea după traumatisme (entorse, rupturi musculare, fracturi, etc) prin administrarea în cantitățile și la locul potrivit a substanțelor care ajută la refacerea țesuturilor traumatizate și care altfel se pot vindeca mai greu sau cu formarea unor țesuturi cu funcționalitate scazută. În ambele situații se poate reduce semnificativ reacția inflamatorie și simultan stimularea proceselor de regenerare a țesuturilor traumatizate”, a mărturisit dr. Felician Stăncioiu.

Citeste si

Leave a Comment