Home VEDETEINEDIT Nepoata lui Santana concurează cu Elena Cîrstea la Eurovision România

Nepoata lui Santana concurează cu Elena Cîrstea la Eurovision România

by Mirela Dinica
0 comment

32 de melodii s-au calificat pentru Selecția Națională Eurovision 2013. Dintre cele 32 de melodii calificate, telespectatorii împreună cu juriul de specialiști vor alege, pe parcursul a două semifinale (23 și 24 februarie), melodiile care vor concura apoi în finala de pe 9 martie. 

„Deși inițial am anunțat un număr de maxim 28 de piese pentru semifinalele Eurovision, calitatea melodiilor înscrise în preselecție a determinat juriul să accepte un număr mai mare. Vor fi 32 de melodii care se vor întrece în semifinale, din fiecare semifinală calificându-se apoi câte 6. Toate cele 32 de melodii vor putea fi ascultate și vizionate de fanii Eurovision pe www.tvr.ro/eurovision începând de luni, 18 februarie.”, a declarat Dan Manoliu, manager de proiect Eurovision, imediat după încheierea preselecțiilor. 

Nepoata lui Carlos Santana – Renee Santana -, Robert Turcescu și trupa, Luminița Anghel, Elena Cârstea, Electric Fence, Tudor Turcu, Cezar Ouatu, Alin Văduva, Andrei Leonte se numără printre cei pe care îi vom vedea pe scena concursului Eurovision 2013.   

Printre cei care s-au înscris în concursul Eurovision, care au participat la preselecții, dar nu s-au calificat, se numără: Raluca Ocneanu, Irina Tănase (fostă concurentă la Vocea României), AG Weinberger, Ralflo, Daniel Robu, Maria Buză, Tiptil, Andreea Lazăr.

Lora a anunțat organizatorii că nu poate fi prezentă la audițiile live din cauza unei probleme de sănătate, renunțând astfel la participarea la concursul Eurovision. În aceeași situație s-a aflat și Tavi Colen, care nu s-a prezentat la audițiile de astăzi. Cu toate că Luis Lazarus a fost prezent la TVR pentru a o susține pe iubita lui la audițiile pentru Eurovision, acest lucru nu a fost de bun augur pentru Andreea Lazăr, care nu s-a calificat.O surpriză a fost prezența, la audițiile de la București, a Mariei Buză, îndrăgita Floarea din emisiunea O dată-n viață de la TVR 1. Ea și-a prezentat melodia „Tinerețea mea”, în cea de-a doua zi de audiții la București, dar folosindu-și numele Maria Pătrașcu, a fost recunoscută abia când a apărut, dezinvoltă, în trening, în fața juriului. Anthony, care a participat și anul trecut la selecția Eurovision, a venit anul acesta cu două piese la audiții.

Câștigătorii X Factor, Andrei Leonte și Tudor Turcu au participat la audițiile pentru Eurovision, Andrei Leonte înscriind în concurs trei melodii. Cezar Dometi și Irina Tănase, concurenți cu prestații live foarte apreciate în spectacolele de descoperire de voci de la noi, au concurat la preselecțiile pentru Eurovision de la București.

Contratenorul Cezar Ouatu a interpretat o melodie a compozitorului Cristian Faur, care semnează, împreună cu Elena Cîrstea, melodia acesteia din urmă în concursul Eurovision. Din cele 148 de melodii înscrise, 104 au intrat în preselecțiile de la București din 13 și 14 februarie, restul fiind audiate de juriul de specialitate la Studiourile Teritoriale ale TVR. Selecția națională Eurovision 2013 a stârnit mare interes și în afara României. Interpreți și compozitori din Marea Britanie, Turcia, Israel, Suedia sau Franța au înscris melodii pentru concursul din România. TVR va dedica, și anul acesta, două zile semifinalelor (23 și 24 februarie), la fiecare dintre acestea urmând să participe 16 melodii. Cele mai bune șase din fiecare semifinală, alese de juriul de specialitate, dar și prin voturile telespectatorilor, vor intra în faza finală. Ponderea televotului este de 50%, la fel ca în cazul votului juriului.

Selecția națională Eurovision va fi prezentată anul acesta de varianta românească a celebrei trupe suedeze ABBA. Paula Seling, Andreea Bănică și Ovi, împreună cu actorul Marius Rizea vor recompune grupul ABBA și vor prezenta spectacolele din 23 și 24 februarie (semifinalele), precum și finala din 9 martie a concursului Eurovision.

 

Citeste si

Leave a Comment