Prima pagină » Noul BMW Seria 4 Coupé de la 40 796 euro

Noul BMW Seria 4 Coupé de la 40 796 euro

by Mirela Dinica
0 comment

Noul BMW Seria 4 Coupé prevestește începutul unei noi ere coupé la BMW. Lansat ca a patra generație a coupé-ului sport de clasă medie de la BMW, noul BMW Seria 4 Coupé reprezintă o nouă denumire în nomenclatorul de modele BMW.

Cifra „4” din titulatură evidențiază noua eră pentru această categorie de automobile și accentuează nu doar designul de sine stătător, ci și o diferențiere tehnică mai mare față de BMW Seria 3, lucru care se poate vedea și în noile dotări premium precum farurile LED integrale disponibile opțional.

Livrările pentru noul model în România debutează la începutul lunii octombrie și este disponibil începând cu 32 900 Euro fără TVA (40796 Euro cu TVA) pentru modelul BMW 420d cu propulsorul diesel de 4 cilindri TwinPower Turbo și 184 CP (135 kW).

Noul BMW Seria 4 Coupé este vizibil mai mare ca lățime și ampatament față de actualul BMW Seria 3 Coupé, iar silueta tipică de coupé extinsă dinamic este coborâtă spre suprafața drumului. Aceasta, împreună cu consolele scurte, capota lungă a compartimentului motor și habitaclul împins spre în spate cu o linie cursivă a acoperișului conferă noului model proporții spectaculoase. Partea frontală a automobilului – cu elementele distinctive BMW precum grila dublă a radiatorului, faruri circulare duble și o priză de aer mare în bara față – subliniază conexiunile cu BMW Seria 3. Cu toate acestea, interpretarea de design mai sportivă a BMW Seria 4 Coupé scoate în evidență calitățile dinamice. Un element nou pentru BMW Seria 4 Coupé este reprezentat de Air Breathers, o fantă aerodinamică în spatele roților față care reduce forța de rezistență în această zonă. Pasajele musculoase ale roților și ecartamentul lat au o contribuție importantă la designul coborât al spatelui, cu linii orizontale proeminente.

Linii personalizate de dotări pentru interior și exterior.

Interiorul BMW Seria 4 Coupé este o fuziune elegantă între alură sportivă și exclusivitate. Toate butoanele de control pentru condus sunt dispuse ergonomic în jurul conducătorului și îi oferă acestuia acces optim la toate funcțiile. Ușile sunt concepute astfel încât toate liniile converg spre spate, iar atenția în interior este orientată spre înainte. În compartimentul din spate, scaunele conturate subliniază prerogativele sportive ale BMW Seria 4 Coupé. Tetierele încastrate și contururile laterale – largi și dintr-o bucată – oferă banchetei imaginea a două scaune individuale. Materialele deosebite și calitatea finisărilor accentuează ambianța premium a noului BMW Seria 4 Coupé. Clienții pot opta pentru trei linii de design și un pachet M Sport ca alternativă la specificația standard. Pachetele Sport Line, Modern Line și Luxury Line permit o personalizare vizibilă atât la exterior, cât și la interior.

Dinamică la cel mai înalt nivel.

Ingredientele definitorii pentru experiența condusului pe care o implică noul BMW Seria 4 Coupé sunt dinamica impresionantă și manevrabilitatea precisă. Inginerii BMW au adus îmbunătățiri importante în ceea ce privește acuratețea, precizia și agilitatea direcției. Tehnologia sofisticată a șasiului, Electric Power Steering (servodirecție electrică), distribuția maselor în raport 50:50, programul de reglaj în tunelul aerodinamic și conceptul inovator al construcției ușoare le-au permis atingerea obiectivului.

Noul BMW Seria 4 Coupé are un ampatament mai lung, un ecartament mai lat și o gardă la sol mai mică decât BMW Seria 3 Coupé pe care îl înlocuiește. Suspensia joasă coboară centrul de greutate al automobilului cu 500 de milimetri – cel mai coborât centru de greutate dintre toate modelele actualului portofoliu BMW. În consecință, noul BMW Seria 4 Coupé este una dintre cele mai sportive mașini de serie din gama BMW și stabilește noi standarde dinamice în segment.

Un motor cu șase cilindri și două cu patru cilindri disponibile la lansare.

La lansare, modelul sport cu două uși va dispune de următoarele motoare: unul pe benzină, cu șase cilindri dispuși în linie, la BMW 435i Coupé; unul pe benzină, cu patru cilindri, la BMW 428i Coupé și unul diesel, cu patru cilindri, la BMW 420d Coupé. Toate propulsoarele funcționează utilizând cea mai nouă tehnologie BMW TwinPower Turbo și acoperă un spectru de puteri de la 135 kW/184 CP la 225 kW/306 CP. De la lansare versiunile pe benzină sunt disponibile și în combinație cu sistemul inteligent de tracțiune integrală BMW xDrive.

Transmisie manuală cu șase trepte sau automată sport cu opt rapoarte.

Standard, puterea motoarelor este transmisă către puntea spate prin intermediul transmisie manuale cu șase trepte. Opțional, BMW va combina toate variantele de motorizare cu o cutie de viteze sport automată cu opt rapoarte care va permite conducătorului să schimbe vitezele manual, prin utilizarea clapetelor de pe volan.

Citeste si

Leave a Comment