Home AUTO Noul BMW Seria 4 Gran Coupe, extravaganta de clasa medie

Noul BMW Seria 4 Gran Coupe, extravaganta de clasa medie

by Mirela Dinica
0 comment

BMW prezintă noul BMW Seria 4 Gran Coupé, primul coupé cu patru uși din segmentul premium al clasei medii și astfel extinde încă o dată portofoliul de modele. După lansarea versiunilor BMW Seria 4 Coupé și Cabriolet, Gran Coupé este al treilea model al noii game BMW Seria 4 care prin proporțiile sale atletice este mai lung, mai lat și mai dinamic decât orice altă serie anterioară din clasa medie.

BMW Seria 4 Gran Coupé combină silueta subțire a unui coupé cu două uși cu funcționalitatea oferită de cele patru uși și spațiul generos, inclusiv un portbagaj cu hayon lat. Noul model va fi prezentat în premieră la Salonul Auto de la Geneva și urmează să debuteze pe piețele din întreaga lume, inclusiv România, din vara acestui an.

Seria_4_Gran_Coupe_small_800x601

Noi standarde eleganță și extravaganță în clasa medie

BMW Seria 4 Gran Coupé are exact aceleași dimensiuni precum coupé-ul cu două uși: lungime 4.638 mm, lățime 1.825 mm și ampatament 2.810 mm. În față, ambele modele sunt identice și împart particularitățile de design specifice BMW precum grila dublă a radiatorului, farurile rotunde duble și priza largă de aer din spoilerul frontal. Cu toate acestea, acoperișul BMW Seria 4 Gran Coupé este mai înalt cu 12 milimetri, mai lung cu 112 mm, curgând cursiv cursiv spre aripile spate și hayon. Consolele scurte tipice BMW, capota lungă a compartimentului motor și habitaclul dispus mult în spate definesc designul BMW Seria 4 Gran Coupé și proporțiile sporive deosebite.

Seria_4_Gran_Coupe_small_800x533 (1)

Linia extinsă a acoperișului aduce o serie de avantaje practice. De exemplu, în interior este mai mult spațiu la nivelul capului, fără a menționa și confortul suplimentat. Volumul portbagajului – 480 de litri – este mai mare cu 35 de litri decât cel al versiunii cu două uși.

Seria_4_Gran_Coupe_small_800x600

Concept dinamic și elegant cu elemente funcționale

BMW Seria 4 Gran Coupé oferă pasagerilor, datorită configurației cu patru uși, un acces ușor în automobil. Ușile sunt fără ramă și dispun de particularitățile de design specifice coupé-urilor BMW de clasă medie ceea ce accentuează eleganța conceptului auto. Eleganța funcțională a modelului cu 4+1 locuri este evidențiată de instrumentele rotunde proeminente, cu tehnologie „black panel” și monitor iDrive flat-screen. Deschiderea hayonului lat și portbagajul spațios ușurează încărcarea și descărcarea bagajelor. Un plus de flexibilitate este conferit și de spătarul banchetei, rabatabil 40:20:40. Volumul maxim al portbagajului este de 1.300 de litri și este „best-in-class” dacă se ia în calcul actuala ofertă de coupé-uri cu patru uși din segmentul premium. Hayonul este echipat standard cu mecanismul de deschidere/închidere electrică pentru confort maxim, iar funcția Smart Opener poate fi comandată pentru ca deschiderea/închiderea hayonului să se realizeze prin mișcarea piciorului.

Seria_4_Gran_Coupe_small_800x600 (1)


Interiorul BMW Seria 4 Gran Coupé reprezintă eleganța și rafinamentul combinate cu o ergonomie remarcabilă. Toate butoanele de control sunt configurate pentru a oferi conducătorului acces optim la ele. Stratificare – gruparea elementelor funcționale în structuri orizontale succesive – îmbunătățeste ergonomia și accentuează orientarea spre conducător tradițională BMW. Liniile din cockpit se extind prin intermediul ușilor față și al montanților B în partea din spate a habitaclului. Acestea creează un sentiment de unitate care cuprinde locurile față și cele spate, așa cum o fac și tranzițiile panourilor interioare ale ușilor. Forma locurilor de pe banchetă amintește de aspectul a două scaune individuale, dar „suprafața consolei” dintre acestea – tapițată și ea – poate fi folosită pentru un al treilea pasager pentru o configurație de 4+1 locuri. Combinația de materiale și calitatea deosebită a execuției definesc ambianța premium de la bordul noului BMW Seria 4 Gran Coupé. Varianta standard a modelului, dar și cele trei linii opționale de deisgn (Modern, Luxury și Sport) și pachetul M Sport permit o personalizare remarcabilă a automobilului. Programul BMW Individual, disponibil chiar de la lansarea pe piață, include opțiuni pentru crearea unui automobil exclusivist cu pachete speciale de tapițerie cu piele a interiorului, culori pentru exterior și jante de 19 țoli, din aliaj ușor.

Seria_4_Gran_Coupe_small_800x533 (2)

Disponibile de la lansare: trei motoare pe benzină, cu patru și șase cilindri, și două motoare diesel cu patru cilindri

Noul BMW Seria 4 Gran Coupé oferă o selecție de cinci motoare puternice, rafinate și eficiente. Vârful de gamă este reprezentat de motorul pe benzină – 3,0 litri, șase cilindri -, care echipează modelul 435i și care dezvoltă 225 kW/306 CP (consum de combustibil urban/extraurban/mixt: 11,4/6,2/8,1 l/100 km; emisii CO2: 189 g/km). BMW 428i Gran Coupé (consum urban/extraurban/mixt: 8,9/5,3/6,6 l/100 km; emisii CO2: 154 g/km) și BMW 420i Gran Coupé (consum urban/extraurban/mixt: 8,7/5,1/6,4 l/100 km; emisii CO2: 149 g/km) sunt echipate cu motoare cu patru cilindri, ușoare și puternice, care furnizează 180 kW/245 CP, respectiv 135 kW/184 CP. Asemenea tuturor variantelor diesel de la BMW, cele două motoare cu patru cilindri disponibile pentru BMW Seria 4 Gran Coupé sunt cunoscute pentru cursivitate, cuplu și eficiență remarcabilă. BMW 420d Gran Coupé (consum urban/extraurban/mixt: 5,8/4,1/4,7 l/100 km; emisii CO2: 124 g/km) oferă 135 kW/184 CP cu un consum mediu mixt, în funcție de tipul de anvelope, de numai 4,7-4,9 l/100 km (4,6-4.7 l/100 km cu transmisie automată sport) și sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 7,7 secunde (7,5 secunde cu transmisie automată sport). Motorul de la BMW 418d Gran Coupé (consum urban/extraurban/mixt: 5,4/4,0/4,5 l/100 km; emisii CO2: 119 g/km) are o putere de 105 kW/143 CP și un consum de 4,5-4.7 l/100 km.

Seria_4_Gran_Coupe_small_800x533 (3)

Citeste si

Leave a Comment