Prima pagină » Noul MINI Countryman

Noul MINI Countryman

by Mirela Dinica
0 comment

MINI Countryman își continuă drumul spre succes atât pe șosea, cât și în regim off-road. Primul model MINI cu patru uși, hayon larg, cinci locuri și opțional cu tracțiune integrală oferă un impuls nou mărcii în segmentul premium al clasei compacte.

Noul MINI Countryman dispune de un profil îmbunătățit prin calitățile de „all-rounder” pentru mobilitate versatilă și stil de viață activ. Datorită noilor măsuri, modelul are toate calitățile de a continua povestea de succes în segmentul compact premium, o istorie concretizată în cele peste 350.000 de unități vândute la nivel global. Noul model se evidențiază și prin modificările de design, performanțele de condus mult îmbunătățite, consumul și emisiile optimizate, dar și prin creșterea puterii pe care o oferă noua versiune MINI Cooper S Countryman.

Lansarea pe piață a tuturor variantelor modelului, inclusiv vârful de gamă MINI John Cooper Works Countryman, va avea loc în luna iulie 2014.

Limbajul de design caracteristic caroseriei MINI se bucură de o interpretare distinctivă, care este subliniată și de accentele atractive. Dimensiunile și proporțiile specifice MINI Countryman, accentuate într-o manieră clară, exprimă funcționalitatea și flerul sportiv, precum și versatilitatea pe orice suprafață de rulare. Cu un nou design, grila radiatorului cu forma hexagonală caracteristică și o poziție verticală, dă un plus de forță imaginii frontale. Cu o delimitare vizuală clară, elementele de protecție de sub caroserie – în continuarea barei față și cea spate, precum și a pragurilor laterale – reprezintă echiparea standard în combinație cu sistemul de tracțiune integrală MINI ALL4 (excepție: MINI John Cooper Works Countryman) și cea opțională pentru toate celelalte variante de model.

Odată cu noul model, diversele variante dispun – standard sau opțional – de jante din aliaj ușor, cu masă redusă și proprietăți aerodinamice optimizate. Opțional, jantele pot fi echipate cu anvelope cu rezistență redusă la înaintare. Bineînțeles că noul MINI Countryman dispune și de noi nuanțe coloristice, dintre care merită menționate culorile Jungle Green metalizat, Midnight Grey metalizat și Starlight Blue metalizat. MINI este recunoscut pentru opțiunile de personalizare, iar modelul Countryman dispune suplimentar de culori contrastante pentru acoperiș și capacele oglinzilor retrovizoare, benzi decorative pentru capotă și benzi Sport, precum și nuanța Piano Black pentru exterior – disponibilă în premieră pentru MINI.

Nici interiorul nu a fost trecut cu vederea, astfel că noul MINI Countryman dispune de detalii rafinate, de un confort acustic optimizat și de caracteristici premium îmbunătățite. Vitezometrul și turometrul dispun de cadrane de culoare închisă. Vârful de gamă MINI John Cooper Works Countryman se evidențiată prin logo-ul suplimentar John Cooper Works dispus pe instrumentul central, în timp ce butoanele de control ale aerului condiționat au o alură elegantă datorită aplicațiilor cromate. Modelul MINI Countryman poate fi echipat în continuare cu cinci locuri, cele din spate bucurându-se de o variabilitate excepțională și datorită posibilității de culisare longitudinală pe o distanță de 13 centimetri. Spătarul locurilor din spate are diferite grade de ajustare și poate fi rabatat în raport 40:20:40, astfel că volumul portbagajului poate fi extins de la 350 de litri la un maxim de 1.170 de litri.

Portofoliul vast de motorizări cuprinde motoare cu patru cilindri, pe benzină sau diesel, și – în prezent – toate propulsoarele îndeplinesc standardele de emisii EU6. Varianta MINI Cooper S Countryman beneficiază de o creștere a puterii de 5 kW, astfel că în prezent oferă 140 kW/190 CP. Datorită tehnologiei MINIMALISM care a fost extinsă, toate variantele modelului MINI Countryman beneficiază de performanțe îmbunătățite, de valori optimizate ale consumului și emisiilor, dar și de proprietăți aerodinamice mult mai bune decât precedenta versiune. În echiparea standard, MINI Countryman dispune de transmisie manuală cu șase trepte, iar opțional poate fi comandat cu transmisie automată cu șase viteze (excepție: MINI One D Countryman). Sistemul de tracțiune integrală MINI ALL4 este o dotare opțională pentru variantele MINI Cooper Countryman, MINI Cooper S Countryman, MINI Cooper D Countryman și MINI Cooper SD Countryman, în timp ce vârful de gamă MINI John Cooper Works Countryman este echipat standard cu tracțiune integrală.

Siguranța pe care o oferă MINI Countryman este una remarcabilă, evidențiată și de calificativul maxim – cinci stele – pe care l-a primit la testele de impact Euro NCAP. Această performanță se datorează numeroaselor dotări standard în ceea ce privește siguranța activă și cea pasivă. În plus, modelul dispune acum de senzor de control al presiunii pentru fiecare roată în parte și de lumini de zi.

Odată cu noul model, MINI Countryman va atrage atenția și prin calitatea înaltă a echipamentelor standard, dar și prin selecția largă de opționale – toate acestea vor oferi mai multă plăcere a condusului, un confort sporit și posibilități maxime de personalizare. Tehnologia LED va face parte din viața clientului MINI Countryman grație noilor proiectoare de ceață, care includ și lumini de zi, și stopurile – toate cu tehnologie LED. Alte dotări disponibile la noul MINI Countryman sunt farurile cu xenon și lumini adaptive în viraje, Comfort Access, acoperiș panoramic din sticlă, aer condiționat automat, cârlig de tractare ce poate fi demontat și care suportă sarcini de până la 1.200 de kilograme, sistem de navigație MINI, buton Sport, suspensie sport, volan sport îmbrăcat în piele cu clapete de schimbare a vitezelor pentru transmisia automată, volan multifuncțional cu tempomat, sistem de sonorizare Harman Kardon hi-fi și accesorii specifice modelului John Cooper Works.

Citeste si

Leave a Comment