Prima pagină » Nu mai lăsați diferențele să vă despartă

Nu mai lăsați diferențele să vă despartă

by Mirela Dinica
0 comment

In colectia Psihologie Practica de la Editura Trei a aparut un nou titlu: Contrariile se atrag – Renee Baron. Scrisa intr-un limbaj accesibil, aceasta carte poate fi utila tuturor celor care incearca sa se inteleaga mai bine, sa se dezvolte si sa fie in armonie cu ceilalti.

 

Adesea ne indragostim de oameni diferiti de noi. Dar dupa un timp ajungem in conflict. Se pare ca avem o nevoie instinctiva de a cauta in cealalta persoana o anumita parte „lipsa” din noi insine, dar, pe de alta parte, ajungem rapid in punctul de a ne considera incompatibili. Sa fie asa pentru ca barbatii si femeile sunt fundamental diferiti? In volumul de fata Renee Baron ne vorbeste despre elementele definitorii ale personalitatii noastre – ce ne energizeaza, cum percepem lumea, cum luam deciziile, cum ne conducem viata – a caror combinare determina tipul de personalitate pe care-l avem. Pe langa informatii cu privire la tipurile de personalitate, autoarea ofera si chestionare pe care cititorul le poate completa pentru a se intelege mai bine, precum si caracterizari ale interactiunii dintre persoane cu tipuri diferite, subliniind partile bune ale interactiunii, impasul relational in care se poate ajunge, precum si modalitati practice de a media conflictele aparute in cuplu. 

Renee Baron practica psihoterapia de peste 25 de ani si a tinut numeroase conferinte si seminarii despre tipurile de personalitate.

Citeste si

Leave a Comment