Home STIL DE VIATASANATATE Nutriția holistică – pentru un mod de viață armonios și echilibrat

Nutriția holistică – pentru un mod de viață armonios și echilibrat

by Mirela Dinica
0 comment

Pentru un ajutor real sau o consiliere acordată unei persoane care dorește să-și schimbe obiceiurile alimentare sau stilul de viață este nevoie nu numai de o schemă nutrițională sau o listă de rețete restrictive. Marilena Oprișanu îmbină specializările și studiile din Germania în domeniul nutriției holistice, precum și aptitudinile necontestabile de bucătar dietetician și lansează un concept nou în România: cel de Personal Chef & Holistic Nutritionist.

2 (1)Participanta la Masterchef – ultima ediție, dar și co-fondator al unui centru de sănătate holistică din București, Marilena Oprișanu (foto) vine în ajutorul persoanelor care vor să-și schimbe obiceiurile alimentare prin metode aplicative.

Marilena foloseste medicina integrativă și nutriția holistică- metoda ei urmareste in primul rând identificarea cauzelor ce au dus la dezechilibrele din organism, mergand pe ideea de  „mâncare ca act sacru”, avand ca rezultat armonia și echilibrul.

In protocolul din cadrul centrului de sănătate holistică se identifică parametri electrofiziologici funcționali și procesele biochimice până la nivel celular in vederea stabilirii tabloului enzimatic digestiv. Pornind de la acesta se stabilește o dietă specifică ce oferă soluții practice de preparare a alimentelor chiar în bucătăria persoanei interesate să-și schimbe stilul de viață.

În acest fel, persoana asistată nu doar că va avea controlul greutății și va beneficia de un personal chef, ci va avea la dispoziție metode practice, aplicabile în viața de zi cu zi în vederea preparării unei diete sănătoase chiar și după perioada asistată.

Aprovizionarea cu alimente necesare acestui tip de dietă poate fi o provocare  pentru oricare dintre noi…

De aceea, Marilena oferă în serviciile sale însoțirea la sesiuni de shopping la magazinele specializate. Prin acest concept german de nutriție holistică asistată se oferă și un training pentru întreaga familie, care poate fi implicată în alegerea și prepararea unei diete sănătoase într-o manieră interactivă și educativă. Astfel, la sesiunile de “cooking” pot participa prieteni sau membri ai familiei. Conceptul este menit să încurajeze și implicarea copiilor în bucătărie prin metode creative pentru aceștia, în scopul îndrumării lor pentru o alimentație sănătoasă.

Pentru mai multe detalii despre conceptele de nutriție holistică accesati:

http://www.holistik.ro/

Citeste si

Leave a Comment