Home ACTUALITATE O romanca a reusit! Primul debut literar internațional made in Romani

O romanca a reusit! Primul debut literar internațional made in Romani

by Mirela Dinica
0 comment

 A.G. Billig este prima scriitoare autohtonă al cărei volum de debut apare direct în limba engleză, fiind disponibil pe tot mapamondul. Lansat în noiembrie 2012 de către editura britanică MP Publishing sub formă de eBook, volumul ”Four Doors and Other Stories” (”Patru Uși și alte povești”) include doisprezece povestiri scurte, ce au ca temă principală iubirea.

A.G. a început să scrie la vârsta de opt ani însă a decis să se dedice în exclusivitate activității literare la începutul lui 2012, după revenirea dintr-o călătorie inițiatică efectuată în Brazilia, în Abadiania, locul în care își desfășoară activitatea celebrul medium ”John of God”. In luna aprilie a acetsui an, înarmată cu patru dintre cele mai bune povestiri ale sale, traduse în limba engleză, a plecat la Londra, pentru a participa la unul dintre evenimentele de referință ale industriei de gen,”London Book Fair” și a găsi un agent literar care să o reprezinte. Câteva luni mai târziu, la sfârșitul lui iunie 2012, A.G. a semnat cu MP Publishing, în Douglas, capitala Isle of Man, Marea Britanie, primul ei contract în calitate de scriitoare.

A.G. Billig spune că, dincolo de satisfacția personală, izbânda ei îi va motiva și pe alți tineri să își urmeze visele și va contribui la schimbarea mentalității conform căreia lumea anglo-saxonă este un bastion de necucerit pentru scriitorii români.

Citeste si

Leave a Comment