Prima pagină » Operartia de marire a sanilor pas cu pas

Operartia de marire a sanilor pas cu pas

by Mirela Dinica
0 comment

In momentul in care o femei se hotaraste sa opteze pentru remodelarea sanilor cu implant mamar apar si temerile in legatura cu ce presupune de fapt operatia de marire a sanilor. Ezitarile si informarea superficiala, de obicei de la cunostiinte care au apelat la aceasta interventie, conduc, de cele mai multe ori, la nenumarate nelinisti si intrebari. Afla de la chirurgul estetician Vangelis Vasalos ce presupune, pas cu pas, operatia de marire a sanilor.

In ce consta procedura de marire a sanilor?

Multora dintre femeile care calca pragul chirurgilor esteticieni nu le este clar cum se desfasoara procedura de augmentare mamara. Informatiile necesare si corecte se afla numai in urma consultatiei.

“Imediat dupa ce anestezia si-a facut efectul, chirurgul estetician va performa incizii pentru a crea un spatiu in tesutul mamar pentru fiecare implant mamar. Implantele mamare vor fi apoi pozitionate pentru un aspect simetric. Dupa compararea sanilor, pentru a se asigura ca pozitionarea acestora este cea optima, chirurgul estetician va inchide inciziile”, ne explica chirurgul estetician Vangelis Vasalos, specialist chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva.

Ce fel de anestezie se va folosi?

Chirurgul estetician se consulta cu anestezistul echipei medicale care in baza rezultatelor analizelor preoperatorii si a consultului preanestezic ce se efectueaza inainte de operatie cu pacientul, va indica tipul anesteziei potrivite pentru fiecare caz in parte.

In urma acestui consult echipa medicala va informa pacientul asupra tuturor detaliilor specifice si avand acceptul pacientului atat pentru anestezie cat si pentru operatia ce va urma, va inainta in efectuarea timpilor operatorii.

“In majoritatea cazurilor se foloseste anestezia generala. Exista cateva situatii, in care, de exemplu, starea de sanatate a pacientei nu permite folosirea anesteziei generale, iar in aceste cazuri, care intr-adevar nu sunt multe, se poate folosi anestezia locala”, afirma chirurgul estetician Vangelis Vasalos.

Cum o sa ma simt dupa ce va trece efectul anesteziei?

“In primele ore dupa trezire, unele paciente pot manifesta efecte secundare precum raguseala, dureri de cap, ameteala, greata, dureri musculare, oboseala. Aceste efecte se diminueaza pe masura ce anestezicele sunt eliminate din corp. Dupa operatie se recomanda purtarea unei bustiere, pentru a se pastra o pozitionare corecta a sanilor in timpul vindecarii si pentru a mentine simetria si compactarea acestora”, sustine chirurgul estetician Vangelis Vasalos.

Ce trebuie sa stiu despre perioada de recuperare?

“In primele cateva zile este posibil ca pacientele sa resimta o stare de oboseala si durere, deci odihna in aceasta perioada este foarte importanta. Senzatia de tensiune, de apasare la nivelul sanilor este normala, deoarece pielea se acomodeaza cu noua forma si marime a acestora.

De asemenea, este posibil ca pacientele sa experimenteze o diminuare a senzatiilor la nivelul bustului. In urmatoarele cateva saptamani de la operatie, este recomandat sa fie evitate activitatile fizice solicitante. Sanii pot ramane sensibili la contact timp de o luna sau chiar mai mult. Expunerea la soare este contraindicata in tot acest timp din cauza reactiilor adverse pe care le-ar putea determina”, a concluzionat chirurgul estetician Vangelis Vasalos, specialist chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva in cadrul Spitalului Medicover.

Chirurgul estetician este cel care va poate recomanda un anumit tip de masaj sau alte exercitii de recuperare mai rapida pentru diminuarea senzatiilor de disconfort.

Citeste si

Leave a Comment