Prima pagină » Paula și Ovi, din nou la Eurovision!

Paula și Ovi, din nou la Eurovision!

by Mirela Dinica
0 comment

Cu 12 puncte din partea juriului și 10 de la public, cei doi au devenit primii artiști calificați pentru a doua oară în faza internațională a concursului

Paula și Ovi au câștigat finala Eurovision România 2014, după ce au obținut cele mai multe puncte în urma cumulării votului publicului și al juriului, în spectacolul transmis sâmbătă, 1 martie, în direct la TVR 1. Piesa lor, Miracle, a primit 10 puncte de la public și cele mai multe puncte din partea juriului (12), obținând în final un total de 22 de puncte. Selecția națională Eurovision 2014 s-a desfășurat la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov. Spectacolul a fost organizat de TVR, Primăria Municipiului Brașov, Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt și Teatrul „Sică Alexandrescu”.

Cu emoții în glas, Paula și Ovi au mulțumit tuturor celor care au făcut posibilă împlinirea acestui vis: „Vă mulțumim tuturor, suntem onorați, ați pus o mare povară pe umerii noștri și nu sperăm decât să vă facem mândri în mai la Copenhaga”, a spus Ovi imediat după aflarea veștii. „Se întâmplă miracole, se întâmplă momente ca acestea. Vă promitem că vom face tot ce ne stă în suflet și în puterea noastră”, a promis și Paula.  

Locul al doilea a fost obținut de Vaida, cu 16 puncte (4 juriu și 12 televot), iar al treilea de Vizi Imre, cu 16 puncte (10 puncte juriu, 6 puncte televot). Anca Florescu s-a clasat pe a patra poziție (5 puncte juriu și 8 televot), iar Ștefan Stan & Teddy K au ocupat locul al cincilea (7 puncte juriu, 5 televot). În clasamentul final, Renee Santana & Mike Diamondz s-au clasat pe a șasea poziție (6 puncte juriu, 4 televot), urmați de Bere Gratis (8 puncte juriu, 1 televot). Cu 0 puncte de la juriu și 7 din partea telespectatorilor, Șăl a ocupat poziția a opta, pe locul al nouălea fiind trupa The dAdA (2 puncte juriu, 3 televot). Penultimele locuri au fost ocupate de The Zuralia Orchestra (3 puncte juriu, 0 televot) și de Naomy (1 punct juriu, 2 televot). Clasamentul se încheie cu Silvia Dumitrescu (0 juriu, 0 televot).

Juriul de specialitate al selecției naționale a fost compus din: regizorul muzical Alexandra Cepraga (care a avut un mic accident la urcarea pe scenă, dar din fericire fără urmări), interpreta Nicoleta Matei (Nico), Nancy Brandes – dirijor, orchestrator, compozitor și actor comic israelian originar din România, compozitorul și clăparul Bobby Stoica, respectiv președintele juriului, muzicianul Mădălin Voicu. Membrii juriului au felicitat toți concurenții, dar și echipa TVR, pentru spectacolul Eurovision 2014.

Unul dintre momentele emoționante ale serii a fost acela când actrița Stela Popescu a salutat publicul de pe scena de la Brașov, aceeași pe care, în urmă cu 46 de ani, actrița deschidea prima ediție a Cerbului de Aur. Urarea sa „Bine ați venit la Brașov!”, dar și îndemnul de a fi reluate evenimente și spectacole de valoarea Festivalului Internațional Cerbul de Aur au ridicat publicul în picioare în sala Teatrului Sică Alexandrescu.

În partea a doua a spectacolului, Corina Chiriac, Proconsul și prima câștigătoare din țara noastră a Cerbului de Aur, Luminița Dobrescu, au readus în memoria românilor melodiile lor premiate la acest festival.  

Fanii Eurovision sunt așteptați duminică, 2 martie, de la ora 13.00, la un program în care pot revedea cele mai bune momente ale spectacolului de sâmbătă seară, difuzat la TVR 1 și TVR HD, iar de la 18.30, la TVR 1, la Eurovision Dopo Festival află care sunt primele gânduri ale învingătorilor înainte de finala de la Copenhaga, dar și ale celorlalți concurenți.                              

Paula Seling și Ovidiu Cernăuțeanu și-au început colaborarea în 2010, când au participat la finala de la Oslo a concursului Eurovision, cu piesa „Playing with Fire”. Compoziția lui Ovi, punerea excepțională în scenă și interpretarea fără cusur au impresionat Europa, cei doi ocupând atunci locul 3, cu un total de 162 de puncte.

Citeste si

Leave a Comment