Prima pagină » Pentru prima oară în Romania, cântăreața de flamenco Concha Buika va deschide Festivalul „Viața e frumoasă!”

Pentru prima oară în Romania, cântăreața de flamenco Concha Buika va deschide Festivalul „Viața e frumoasă!”

by Mirela Dinica
0 comment

Unul dintre evenimentele muzicale majore ale anului, Festivalul Internațional al Artelor Spectacolului Muzical „Viața e frumoasă!”, organizat de Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian” revine în 2013 cu cea de-a VI-a ediție, ce va avea loc între 7 și 17 noiembrie. Opera Națională București va găzdui pe parcursul festivalului numeroase spectacole de operetă și musical, concerte, spectacole de dans clasic și contemporan, evenimente conexe (lansări de carte, expoziții).

Iubitorii de flamenco o pot asculta în deschiderea Festivalului, pe 7 noiembrie, de la ora 19.00, pe scena Operei Naționale București, pe cântăreața Concha Buika, cunoscută pentru timbrul vocal unic, cecombină ritmurile flamenco tradiționale cu jazz, blues sau soul. Deținătoare a două premii Latin Grammy, Concha Buika vine pentru prima oară în Romania, cu ocazia Festivalului „Viața e frumoasă!”. 

Publicul va putea urmări de asemenea pe scena Operei spectacole precum „Carmen”, coreo-dramă aTeatrului Muzical și Dramatic de Stat din Georgia, „Contele de Luxemburg”, operetă clasică a Teatrului de Stat de Comedie Muzicală din Sankt Petersburg-Rusia, baletul „Baiadera” al  Operei Naționale București sau „Nuntă însângerată”, adaptată de Teatrul Muzical de Stat din Klaipeda, Lituania. Programul include și o serie de producții recente sau inedite, printre care spectacolul „Mozart Steps”, care a deschis stagiunea curentă a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, sau spectacolul „O poveste japoneză”, o premieră la nivel național, aceasta fiind prima montare în România a unui text conceput special pentru a fi jucat în cultura originară, cea niponă, în stilul kabuki. 

 

Citeste si

Leave a Comment

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type