Prima pagină » Petru Luhan: „Regret că socialiștii și liberalii au transformat Comisia Europeană în dușmanul lor numărul 1”

Petru Luhan: „Regret că socialiștii și liberalii au transformat Comisia Europeană în dușmanul lor numărul 1”

by Mirela Dinica
1 comment

Comisarul pentru extindere Stefan Füle a precizat aseară, în intervenția sa din plenul Parlamentului European: „Comisia  Europeana  nu  sprijină  tendința  unor  state  membre  să  facă  o  legătură  politică între Schengen și MCV. 

Procesul Schengen are propriile sale instrumente de evaluare a capacității și Europarlamentarul Petru Luhan consideră că „păstrarea MCV-ului este o garanție în plus pentru instituțiile europene, dacă au dubii, că vom progresa în ceea ce privește reforma în justiție și lupta anticorupție. Raportul din ianuarie este un raport bazat pe fapte și reflectă în mod corect acțiunile instituțiilor statului. Nu trebuie decât să luăm în considerație punctele exprimate în raportul Comisiei și să acționăm pentru eliminarea a ceea ce este considerat negativ, nu pentru că așa ne cere Comisia Europeană, ci pentru că acestea sunt standardele Uniunii Europene, pe care noi ne-am angajat să le respectam.”

Din păcate, discuțiile de aseară, din cadrul Parlamentului European, în loc să dezbătă serios pe marginea MCV s-au transformat într-o critică la adresa Comisiei. „Duelul de replici al europarlamentarilor liberali si socialiști la adresa instituțiilor europene a arătat îndârjirea acestora în a-și proteja corupții din partidul de guvernământ. Principiile statului de drept trebuie înțelese și de cei din Romania și este regretabil că personalități precum Comisarul Reding au devenit dușmanul numărul 1 al USL.” a precizat europarlamentarul Petru Luhan.

Europarlamentar italian – consilierul pe probleme de mafia al Premierului Ponta 

Printre puținii străini care au luat cuvântul aseară a fost italianul Pino Arlacchi, fost liberal expulzat si ajuns la grupul socialist, considerat a fi consilierul premierului Victor Ponta pe probleme de mafia, care a evitat să clarifice dacă statutul său de europarlamentar este compatibil cu poziția de consilier al Primului Ministru român. După schimbul dur de replici de aseară, Comisarul Füle a concluzionat ironic:”am  auzit  nenumărate  solicitări pentru îndeplinirea recomandărilor din raportul MCV.”

Intervenția

http://www.youtube.com/watch?v=IuKK0S-r_p8&feature=youtu.be

Comentarii blog Petru Luhan: http://luhan.ro/blog/

Toate

http://www.europarl.europa.eu/sed/speeches.do?sessionDate=20130313

Citeste si

1 comment

Madalina 18 martie 2013 - 12:25 PM

Petru Luhan este un politician desavarsit…bv…toate articolele dvs sunt veritabile! USL nu face nimic de folos pentru Romania, in curand nu vom mai exista ca tara!!!

Reply

Leave a Comment