Zoltan Lorencz este cunoscut in lumea mondena pentru fotografiile sale. Insa Zoltan este un artist in adevaratul sens al cuvantului, iar vocatia sa este pictura. Artistul isi va vernisa cea de-a treia expozitie – „Tu si eu”, omagiu adus frumusetii femeii, care ii este muza.
Vernisajul expozitie de pictura in ulei „Tu si Eu”, va avea loc la data de 31 martie, ora 19,00 la Galeria de arta „AlertArt”.
In cadrul evenimentului Zoli isi va lansa si vinul „Muzele by Zoltan Lorencz” – o Feteasca Nagra din domeniile Dealul Mare Urlati.
Gazda evenimentului, Laurentiu Constantin, ne va insoti in aceasta calatorie a simturilor vizuale, alaturi de criticul de arta Marius Tita.
Opera de rezistanta a expozitiei este tabloul realizat de Zoltan la trei zile după tragedia din Colectiv. Impresionat de drama prin care au trecut tinerii și marcat de suferinta rudelor acestora, Zoltan s-a apucat de pictat, iar lucrarea sa denumită ”Strigăt mut” a fost terminată în două săptămâni.
„Tabloul în sine reprezintă lupta dintre bine și rău, expusă într-un cadru filmic imaginar în care a fost răstignit Isus. Tabloul se referă la tot ce se întâmplă în lume, vorbește despre credință, despre un mit, în sensul că toata omenirea crede în ceva, dar nu știe dacă acel ceva există. Toți așteptăm să se întâmple ceva spre bine, însă nu conștientizăm că schimbarea începe cu noi”, spune pictorul.
Lucrarea este evaluată la 20.000 de euro, este ulei pe pânză și are 140/100 cm, iar Zoltan spune că dacă s-ar găsi un cumpărător, ar dona banii pentru contrucția unui spital.
Pentru Zoli pictura este mijloc de comunicare. Nascut in Targu Mures, vorbea doar limba maghiara cand s-a mutat in Oltenia. Pentru ca nu putea sa comunice cu cei din jur (nu stia limba romana), a invatat sa deseneze, apoi sa picteze ca sa poata comunica. Prin pictura sa, Zoltan Lorencz continua sa spuna…
DOMENIILE DEALU MARE – URLATI
Orașul Urlați este situat pe Drumul Vinului și face parte dintr-un areal bogat in vestigii istorice de mare importanță, înconjurate de un cadru natural de o frumusețe deosebită, caracteristică regiunii viticole Dealu Mare. Acest atu ii confera o serie de oportunitati din punctul de vedere al atractivității turistice. Situată pe paralela 45, în condiţii similare ca în regiunile Bordeaux sau Toscana, Domeniile Dealu Mare _Urlati, întinsă pe o suprafata de 100 de hectare intre judetele Prahova şi Buzău îşi merită pe bună dreptate denumirea de „Patria Vinurilor“. Investitia in retehnologizare si replantare, in Domeniile Dealu Mare – Urlati, in valoare de aprox 3mil euro a condus, in anul 2008,la obtinerea premiului de excelenta pentru compania cu cele mai performante utilaje pentru producerea vinului. Cele 100 de hectare din patrimoniul companiei, sunt impartite in mod egal intre Urlati si Ceptura. Via are avantajul expunerii totale spre sud, fapt ce asigura o insolatie maxima de-a lungul perioadei de vegetatie si posibilitatea obtinerii unor vinuri rosii si albe de exceptie. Soiurile cultivate sunt: Feteasca Alba, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, FeteascaNeagra, Cabernet Sauvignon si Merlot.