Prima pagină » Politicienii si sportivii s-au intalniti fata in fata la Gala Aniversara CP-AUTOMOBILE BAVARIA

Politicienii si sportivii s-au intalniti fata in fata la Gala Aniversara CP-AUTOMOBILE BAVARIA

by Mirela Dinica
0 comment

Automobile Bavaria a aniversat recent 20 de ani de la deschiderea primei reprezentanţe oficiale BMW în România, în anul 1994. Cu aceasta ocazie a fost prezentat în avanpremieră pentru România modelul BMW i8.

Ateneul Român a găzduit peste 700 de invitaţi, reprezentanţi ai Casei Regale a României, ambasadori, personalităţi ale vieţii politice, culturale şi mediului de afaceri, pasionaţi ai mărcii BMW, reunite pentru a sărbători prezenţa în România, timp de două decenii, a celei mai de succes mărci de automobile premium din lume.

În cadrul galei aniversare Automobile Bavaria – 20 de ani, publicul a asistat la un spectacol susţinut de Camerata Regală şi London Quartet, nu înainte de mesajele de întampinare primite din partea d-lui. Michael Schmidt, Preşedinte al Automobile Bavaria Group şi ale d-lui. Andrea Castronovo, Președinte BMW Group Europa Centrală și de Sud-Est.

Numeroase personalitati din viata publica au fost prezente la eveniment printre care: Gica Hagi, Ilie Nastase, Emil Hurezeanu, Klaus Iohannis, Mircea Geoana, Andreea Raicu, Iulia Vantur, Nicolae Voiculet, Amalia Nastase, Toni Grecu si multi altii. 

Un moment special a avut loc la dezvelirea modelului BMW i8 precedat de reprezentaţia maestrului naist Nicolae Voiculeţ, celebru pe mapamond pentru măiestria sa.

În contextul aniversării celor două decenii de activitate, Dr.Andrea Castronovo – Președinte BMW Group Europa Centrală și de Sud-Est a declarat: “Automobile Bavaria a avut mereu o preocupare constantă faţă de dezvoltarea reţelei proprii de dealership-uri BMW în România şi de aceea dorim să îi felicităm pentru investiţiile semnificative pe care grupul le-a făcut în principalele oraşe din ţară, din Constanţa până la Timişoara, contribuind astfel nu doar la dezvoltarea unui business sănătos ci şi la crearea de noi locuri de muncă şi la dezvoltarea economică autohtonă.

Pe lângă activităţile legate de mărcile BMW, BMW M, MINI, Rolls-Royce şi Motorrad, suntem bucuroşi să vă anunţăm că Automobile Bavaria se va extinde incluzând între mărcile pe care le comercializează şi gama BMW i. În curând Automobile Bavaria va deveni dealer şi service autorizat pentru automobilele BMW i. Bucureşti este cel de-al şaselea oraş din Uniunea Europeană, ca mărime, de aceea prezenţa BMW i în ţară o considerăm justificată. Aşadar privim către viitor cu încredere pentru o nouă poveste de succes a BMW în România”.

Dl.Michael Schmidt, preşedintele Automobile Bavaria Group a declarat: ”În 1993 eram la părinții mei în Germania de Crăciun și m-am întâlnit cu un prieten care lucra la centrul de cercetare al BMW; acesta mi-a povestit despre intenția concernului de a lansa marca în România. La 1 aprilie am început activitatea de distribuție a BMW în România. Am pornit cu un birou în singurul centru de afaceri din București și am vândut 11 mașini cu ajutorul a trei angajați. Astăzi, după 20 de ani, Grupul Automobile Bavaria are peste 600 de angajați și 15 dealeri în două țări.Faptul că am rămas în România și am investit aici în ultimii 20 ani, este o dovadă încrederii mele în această piață și în mărcile pe care le reprezentăm.”

Printre personalităţile invitate la eveniment s-au numarat Ilie Năstase, Gheorghe Hagi, ASR Principele Radu şi Gabriel Liiceanu, unii dintre cei mai cunoscuţi parteneri şi ambasadori ai mărcii în ţara noastră.

Gheorghe Hagi, ambasador al mărcii BMW în România: “Doresc să-i mulţumesc lui Michael Schmidt în numele copiilor de la Academie, pentru faptul că aveti grijă de noi. La multi ani, tot ce vă doriţi şi să încercaţi să ramâneţi cei mai buni!”

Ilie Năstase: “Sunt mândru că sunt ambasadorul Automobile Bavaria de aproape zece ani, le doresc mult succes şi sper ca peste alţi 10 ani să ne păstrăm poziţia de leader pe piaţa românească.”

Gabriel Liiceanu: “Pentru bucuria de a-mi fi regăsit copilaria conducând un BMW, eu îi sunt foarte recunoscător domnului Michael Schmidt, cel care a pus pe picioare BMW-ul în România.”

În a doua parte a galei aniversare, Automobile Bavaria a pregătit o serie de surprize invitaţilor prin prezentarea în premieră a modelelor cu propulsie electrică BMW i3 şi BMW i8, a noului BMW Seria 2 Active Tourer – primul model BMW cu tracţiune faţă, precum şi a modelului Rolls-Royce Wraith.

Selectie_Bavaria20_BMW I8_1BMW i8 – pentru prima data în România

Automobile Bavaria a prezentat în premieră în Romania, noul BMW i8, unul dintre cele mai spectaculoase automobile create vreodată de BMW. Tehnologia inovatoare a şasiului garantează performanţe de maşină sport cu un consum conform ciclului UE de testare de numai 2,1 litri per 100 km. Pentru atingerea acestor performanţe, BMW i8 foloseşte un sistem de propulsie plug-in hybrid care dispune de două motoare electrice, un propulsor pe benzină de 1,5 litri şi 170 kW/231 CP şi două cutii de viteză pentru o acceleraţie 0 – 100 km/h de numai 4,4 secunde. Coordonat electronic, sistemul de propulsie poate asigura propulsia, tracţiunea faţă sau tracţiunea integrală, în funcţie de situaţie.

Noul BMW i8 se remarcă şi prin folosirea materialelor inovatoare. Asemeni BMW i3, se bazează pe o structură BMW LifeDrive, care combină un şasiu de aluminiu cu o caroserie realizată din fibră de carbon. Gama extinsă de materiale ultrauşoare, care include, de exemplu pentru lunetă, sticlă ranforsată chimic similară celei folosite la telefoanele mobile, asigură o masă totală de sub 1500 kg, remarcabilă pentru un automobil plug-in hybrid.

 

Citeste si

Leave a Comment