Prima pagină » Porți ochelari? Iată câteva trucuri de machiaj pentru tine

Porți ochelari? Iată câteva trucuri de machiaj pentru tine

by Predescu Cristina
0 comment

Cum trebuie să fie machiajul persoanelor care poartă ochelari de vedere? În primul rand, poți să ții cont de forma ramelor (rotunde, patrate, ovale, dreptunghiulare, trapezoidale, elipsoidale, în coadă de pisică), dimensiunea lor (groase, subțiri), de materialul din care sunt confectionațe (plastic, metal) astfel încât tipul de machiaj abordat să nu contrasteze puternic.

În al doilea rând, trebuie să ții cont de culoarea ramei (uni sau multicolora, fantezie sau cu personalitate) pentru a nu încărca și mai mult cromatic ochii.
În al treilea rând, n-ar fi rău să ții cont și de culoarea ochilor și de numărul dioptriilor. Să nu uităm că lentilele măresc ochiul, de aceea vor fi vizibile toate produsele de machiaj de pe pleoapa sau toate imperfectiunile de trasare. Florina Morăreanu, make-up Artist Melkior, ne sezvăluie câteva trucuri la care poți apela pentru un look modern:

– în cazul ramelor viu colorate, fardul  de pleoape poate fi într-o culoare neutră și pală, iar pentru ruj mizează pe o culoare în concordanță cu cea a ramei; nu exagera cu fard de obraz  ca să nu fii o apariție de circ.

– în cazul ramelor închise la culoare, ar fi bine să nu apelezi la farduri smokey eyes, cel mult poți trasa linii fine de eyeliner sau creion de ochi  foloseste rujuri în tonuri în tonuri puternice pentru a echilibra machiajul feței.

– în cazul ramelor albe sau deschise la culoare, este indicat să mergi pe nuanțe mai tari de fard de pleoape, de asemenea și pentru ruj;

– în cazul ramelor rotunde sau pătrate mari ar fi bine să folosești un anticearcan de calitate și să fii atenta cum îl aplici ca sa nu se adune în timpul zilei în jurul ochilor.

– în cazul ramelor mici care nu acoperă mult pleoapa, machiajul ochilor nu trebuie să aibă trasate linii foarte lungi și umbre care îmbracă toata pleoapa depășind cu mult extremitățile ramelor.

– în cazul ramelor aurii, machiajul de seară poate fi ușor strălucitor în tonuri aurii, de cupru, bej sau cafeniu; în schimb, machiajul de zi nu trebuie să accentueze festivismul, iar un gloss merge mult mai bine pe buze.

– în cazul ramelor argintii, machiajul potrivit este în tonuri reci de fard de pleoape, iar blushul în nuanțe trandafirii; și rujul poate fi bine conturat cu un creion contur de buze .

– în cazul ochelarilor cu dioptrii mari, nu e indicat să aplici pe gene mascara pentru volum, mai bine una care le alungește și le separă.

– în cazul ochelarilor cu lentile neîncadrate de rame, machiajul poate fi unul normal, însă atenție mare la sprancene ca să fie bine conturate cu un creion de sprâncene.

Citeste si

Leave a Comment