Prima pagină » Preludiul, succesul sexual

Preludiul, succesul sexual

by Mirela Dinica
0 comment

Bruce Lee spunea la un moment dat foarte plastic ca yin si yang sunt ca pedalele unei biciclete. Daca le tii apasate pe amandoua, bicicleta ramane pe loc. Pentru a inainta, trebuie sa apesi alternativ pe fiecare pedala, in timp ce cealalta este eliberata. La fel se intampla si cu energiile masculine si feminine. Pentru a le aduce in armonie, fiecare trebuie sa „invete” ceva de la cealalta.

Barbatul este Yang – se aprinde rapid si se stinge tot la fel, precum focul. Femeia este Yin, si este ca apa – se incalzeste mai greu si se raceste treptat. In mod normal, cand un barbat si o femeie fac dragoste, el este foarte excitat si poate ejacula intr-un minut, inainte ca ea sa aiba timp sa inteleaga ce se petrece. Acesta este si unul dintre motivele pentru care un mare procent din femeile zilelor noastre nu au niciodata orgasm in timpul actului sexual. Taoistii ofera o cheie simpla pentru a rezolva aceasta problema: Preludiul.

In Occident, oamenii nu fac legatura dintre sexualitate si sanatate, si se focalizeaza asupra placerii si a satisfactiei. In China Antica insa, indragostitii urmareau ca, in timp ce faceau dragoste, fluxurile de energie ale orgasmului sa fie circulate prin meridianele corpului, aducand astfel sanatatea perfecta si longevitatea. Ce-i drept, nu toti oamenii cunosteau aceste taine, ele erau de obicei rezervate imparatilor si celor alesi. Cu timpul insa, secretele taoiste au iesit la iveala, si in zilele noastre oricine le poate aplica. In loc sa mergi la o sedinta de acupunctura pentru a-ti debloca chi-ul din meridiane, poti face dragoste in mod taoist, iar efectele sunt mult mai placute.

Dirijeaza energia orgasmului

Elementul fundamental al taoismului sexual consta in controlul ejacularii masculine. O picatura de sperma este mult mai pretioasa decat una de sange – spun taoistii – pentru ca poarta in ea samanta unei noi vieti. Daca nu ai intentia sa ai urmasi, nu este necesar ca aceasta energie sa fie risipita. Odata cu ea, barbatul respectiv isi va pierde tineretea, sanatatea si virilitatea. Femeia, la randul ei, este si ea vlaguita de pierderile energetice datorate ciclului menstrual. Cum se poate trece peste acest neajuns? Facand dragoste dupa regulile taoiste. In ce consta secretul?

Calmeaza focul, agita apa

Natura feminina, Yin, stie sa fie pasiva, iar cea masculina, Yang, activa. Daca nu cunosc nimic unul despre celalalt, partenerii actioneaza orbeste, asa cum fac cuplurile neinitiate. El se repede – asupra ei, pasiva, – si, in doua minute totul este terminat. Taoistii folosesc naturile fiecarui gen in mod constient. Daca el trebuie sa fie activ, atunci sa fie activ pentru a o trezi pe ea mai intai. Iar daca ea trebuie sa fie receptiva, atunci sa fie atenta la ceea ce i se face, sa se lase coplesita de senzatiile care apar. Astfel, focul lui se va domoli, iar apa ei se va incalzi. Pana cand? Pana cand vor ajunge la un punct in care amandoi vor dori cu aceeasi intensitate sa se uneasca. Abia atunci vor avea ocazia sa faca dragoste cu adevarat.

Secretul sarutului si al sanilor

Atunci cand un barbat si o femeie se saruta, energiile lor specifice incep sa circule de-a lungul canalelor interioare, ajutand amplificarea din zona sexuala sa se disipe in tot corpul. Sanii femeii reprezinta un sediu important al energiei yin. Atunci cand barbatul ii mangaie, energia yang a lui este polarizata si intrucatva domolita. In timpul preludiului, senzatiile se difuzeaza in tot corpul, si astfel, calitatea orgasmului va creste. El nu se va mai limita doar la zona genitala. Poate sa cuprinda tot corpul, din crestet pana in talpi. Nu numai femeia va avea orgasm multiplu, ci si barbatul, si asta fara sa aiba nevoie sa ejaculeze. Hormonii care sunt secretati atunci din abundenta nu mai sunt opriti cu brutalitate prin ejaculare, si ambii iubiti se simt fericiti si impliniti. Nu mai apare starea de dezamagire cu care majoritatea cuplurilor se confrunta atat de des. Barbatul nu va mai simti nevoia de a adormi, si va fi dispus sa-si alinte iubita in continuare, atat cat va dori ea. In zilele noastre, putine sunt cuplurile care se pot lauda ca pasiunea lor mai e ca la inceput. Majoritatea se resemneaza cu ideea ca ea trece in timp. Cu ajutorul tehnicilor taoiste, pasiunea si placerea intr-un cuplu se pot extinde si amplifica. Preludiul este unul dintre secrete. Mai sunt si altele, dar vestea buna e ca se poate.  

Citeste si

Leave a Comment