Prima pagină » Previziuni pentru anul 2016 (Maimuta de Foc) I Partea I

Previziuni pentru anul 2016 (Maimuta de Foc) I Partea I

by Mirela Dinica
0 comment

Cristina Groza, singurul maestru Feng Shui din Romania, ne-a dezvaluit previziunile pentru anul 2016 care va incepe din 4 februarie, respectiv Anul Maimutei de Foc.

Anul 2016, anul Maimutei de foc, se anunta antrenant, asemeni unui montagnes russes, plin de energie, emotie si cu o doza de periculozitate. Deja umbla zvonurile ca ne paste, ca in fiecare an, de altfel, sfarsitul lumii. Asa ca pentru cei care l-au pierdut pe cel de anul acesta, sau din anii trecuti, vestile sunt incurajatoare: mai au o sansa la anul. Asa ca puneti-va centurile de siguranta si haideti sa vedem ce ne rezerva anul Focului Yang pe Maimuta 2016.

Mai in gluma, mai in serios, an de an auzim despre diverse previziuni extraordinare. Suntem cu totii avizi de senzational, prin urmare senzationalul ni se serveste pe principiul dupa cerere si oferta. Respectand traditia, in litera senzationalului, anul care vine va fi  intradevar presarat cu incidente sociale, revolte, explozii atat pamantesti cat si solare dar nu mai mult ca acum 60 de ani.  Anul 2016 este guvernat de unul dintre cele 5 elemente ale metafizicii chinezesti, si anume de Focul Yang. Focul yang este simbolul soarelui. Precum astrul celest, anul care ii poarta numele, ne poate poate radia sau rasfata prin  caldura sa. Evident depinde pe ce parte a globului pamantesc ne aflam in acel moment.

Confucius spunea „pentru a putea prezice viitorul, trebuie sa cercetam trecutul”. Asadar un bun indicator pentru a ne putea face o ideea despre ceea ce urmeaza sa se intample in anul urmator, este sa aruncam o privire asupra a ceea ce s-a intamplat cu 60 de ani in urma, respectiv in anul 1956. Frumusetea sistemului coloanelor destinului (sau a astrologiei chineze traditionale) este faptul ca se bazeaza pe ciclicitate, pentru ca absolut totul , de la natura la factori economici urmeaza o miscare ciclica. In astrologia chineza, o data la 60 de ani avem configuratii astrologice identice.

In primul rand pentru a putea intelege intamplarile specifice acestor ani, trebuie sa constientizam mai intai natura elementelor care le guverneaza si mai exact a focului yang si a maimutei care este element de metal. Evident pentru a simplifica denumirea, anul a fost generic numit Maimuta de foc. Prin urmare la anul avem doua elemente importante: focul si metalul. Focul va aduce inovatii in domeniile: telecomunicatiilor, a ingineriei, a energeticii, divertismentului, televiziunii, a restaurantelor, a bursei,  inovatii in domeniul medicinei celulare si atomice, vom fi mai interesati de exploatarea spatiului Cosmic ( de exemplu unul dintre filmele cu mari sanse la premiile Oscar va fi „Martianul”, iar un alt film care va beneficia de popularitate va fi „Razboiul stelelor”, amandoua abordand subiecte compatibile cu energia anului). Metalul va dezvolta domeniile high tech, accesoriile electrice si electronice, domeniul cosmetic, dentar, bancar (bancile vor debloca banii) etc.

Asadar pentru a putea intelege ce se poate petrece intr-un an de Foc Yang pe maimuta, mergand pe firul istoriei, haideti sa trecem in revista evenimentele importante ale anului 1956 .

Evenimente nefavorabile (trebuie tinut cont atat de influenta anului cat si de dezvoltarea tehnologica de pana atunci): incidente aviatice, explozii, revolte, atacuri si incendii petrecute in 1956( sursa wikipedia). Interesant este ca, sub influenta elementelor anului,  ziarele vremii, incercau previziuni sumbre pentru acel an, care nu s-au adeverit. ( in poza din stanga un ziar din 1956)

Iunie 30 – O TWA Lockheed Constellation și United Airlines Douglas DC-7 se ciocnesc în aer peste Marele Canion din Arizona; accidentul duce la schimbări radicale în reglementarea zbor în raid și a controlul traficului aerian asupra Statelor Unite.

Iulie 02 – Un experiment de laborator care implică resturi de toriu la Sylvania produse electrice din Bayside, New York, duce la o explozie.

August 08 – 262 mineri mor într-un incendiu într-un mină de cărbune în Marcinelle, Belgia.

Octombrie 23 – Revoluția maghiară izbucnește împotriva guvernului pro-sovietic, ca un student originar demonstrație în Budapesta. Ungaria încearcă să părăsească Pactul de la Varșovia.

Octombrie 26 – Trupele Armatei Roșii invadeaza Ungaria

Criza Suezului: Regatul Unit și Franța începe bombardarea Egipt pentru a forța redeschiderea Canalului Suez.

Revoluția maghiară: mai multe trupe sovietice invadează Ungaria pentru a zdrobi o revoltă care a început pe 23 octombrie. Mii sunt uciși, multi sunt răniți, iar aproape un sfert de milion din populatie părăseste țara.

Decembrie 09 – Trans-Canada Air Lines Flight 810 prăbușit într-un munte în British Columbia. Toate 62 de persoane de pe bord sunt ucise.

 

Va urma…. (in partea a doua: previziuni pe sanatate, afaceri, relatii, Feng Shui in anul 2016)

Cititi articolul in intregime pe  site-ul fengshui-bp.ro 

 

 

Citeste si

Leave a Comment