Home ACTUALITATE Prim-balerina Monica Petrică și tenorul Vlad Miriță, gazdele “Promenadei Operei” 2012

Prim-balerina Monica Petrică și tenorul Vlad Miriță, gazdele “Promenadei Operei” 2012

by Mirela Dinica
0 comment

Sâmbătă, de la ora 21.00, toți bucureștenii rămași în Capitală la final de săptămână sunt invitati la cea de-a VI-a ediție a „Promenadei Operei”, concert extraordinar în aer liber, devenit deja o tradiție a instituției.

Evenimentul se va desfășura pe esplanada ONB (spre bulevardul M. Kogălniceanu), iar intrarea va fi liberă. Publicul se va putea bucura de fragmente celebre din opere, interpretate de orchestra, corul și soliștii ONB, care vor evolua sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare. 

Pentru prima oară în istoria evenimentului, Promenada va fi prezentată de doi artiști ai teatrului: tenorul Vlad Miriță, care a reprezentat în anul 2008 România la Eurovision împreună cu Nicoleta Matei (Nico) și prim-balerina Monica Petrică: “Sunt foarte mândră ca am fost aleasă pentru acest eveniment, este pentru prima oară cand fac trecerea de la <prezentarea coregrafică> la <prezentarea vorbită> și sper că o voi realiza cu același profesionalism”, a declarat balerina Monica Petrică, iar tenorul Vlad Mirită trece, în acest an, din postura de solist vocal la cea de prezentator: “Promenada Operei este un eveniment pe care l-am apreciat încă de la început. Am fost parte a acestui proiect de trei ori, în calitate de solist și, acum, din nou puțin atipic, îl voi prezenta alături de superba mea colega, Monica Petrică”.

Ediția din acest an înseamnă și o serie de surprize pentru publicul larg: – două ecrane de proiecție vor fi amplasate în fața Operei începând din 29 august, pentru a propune trecătorilor filme de prezentare a Promenadei și a proiectului studiOpera care vor rula în fiecare seară până la eveniment; – două zone de fotografiere pentru publicul larg, ca o invitație la joacă în lumea operei, imagini ce vor fi afișate pe contul de Facebook al ONB după eveniment, pentru a putea fi descărcate de spectatori (http:// www.facebook.com/opera.bucharest?ref=ts); – chestionare care urmăresc opinia publicului față de activitățile curente ale Operei, completarea acestora fiind răsplătită la final de organizatori prin mici cadouri-supriză oferite de sponsorii JTI și asociația Friends of Opera.

Citeste si

Leave a Comment