Prima pagină » Regizorul Ioan Carmazan si-a lansat cartea „Ceața albastră” la Festivalul „Modern Movie”

Regizorul Ioan Carmazan si-a lansat cartea „Ceața albastră” la Festivalul „Modern Movie”

by Raport Monden
0 comment

Festivalul „Modern Movie 2015″, Galați, ediția a-VI-a, eveniment organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi, Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film (UARF), cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, sub egida Consiliului Judeţului Galaţi şi a Primăriei Municipiului Galaţi a avut loc recent la initiativa regizorului Ioan Carmazan.

Evenimentul s-a desfășurat pe malul Dunării, semnul veșniciei, într-un oraș viu, extrem de atent la cotidianul imediat, in orașul Galați, care a gazduit cea de a șasea ediție a Festivalului „Modern Movie” în plină vară, loc de întâlnire „La Păpădii”, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, de la ora 21.00. Cinci zile de Festival, de întâlniri spectaculoase si de film. Putina lume stie ca in orasul Galati nu exista niciun cinematograf, asa ca regizorul Ioan Carmazan a adus bucurie in sufletul galatenilor care au avut ocazia ca timp de cinci zile sa urmareasca gratuit cateva filme memorabile.

In prima seara au avut loc doua lansări de carte: „Ceața albastră”, autor, prof.univ.dr., Ioan Cărmăzan, Universitatea Hyperion si „Omul și mitul în secolul 21” autor, lect.univ.dr., Otilia Sîrbu de la Universitatea Hyperion si proiecție filmului romanesc, „Cel ales”, in regia lui Cristian Comeagă, actori in rolurile principale fiind Nicodim Ungureanu, Bogdan Stanoevici  si Laura Cosoi la care au luat parte 1500 de spectatori, iubitori de artă, dar si actrita Paula Chirila,  Conferențiar doctor Florin Toader, de la Universitatea Hyperion si medicul Nicolae Bacalbasa.  Printre filmele care au rulat in urmatoarele seri s-au numarat „Grand Budapest Hotel”, documentarul „Cuibul de cuci”, „Pinguinii din Madagascar”, „In cautarea  lui Dumnezeu” si „Doar cu buletinul la Paris”.

Fotografii Vall Alexandru

Citeste si

Leave a Comment