Prima pagină » Robert Turcescu viseaza la Eurovision 2013

Robert Turcescu viseaza la Eurovision 2013

by Mirela Dinica
0 comment

135 de piese au fost înscrise până ieri, în cursa pentru desemnarea reprezentantului României la concursul Eurovision 2013, cu 37 mai multe decât la selecția de anul trecut. Perioada de înscrieri pentru etapa națională a concursului s-a încheiat ieri, 3 februarie, la ora 20.00, însă plicuri cu piese înscrise mai pot ajunge la TVR în zilele următoare, dacă ele au fost trimise prin poștă până la data menționată.

Lora, Robert Turcescu și trupa, Luminița Anghel, Elena Cârstea, Electric Fence, Cezar Ouatu, Daniel Robu, Liviu Mititelu, Alin Văduva sau Naomi sunt câțiva dintre cei pe care i-am putea vedea pe scena concursului, dacă piesele lor vor trece de proba preliminară. Dan Manoliu, manager de proiect al competiției, a vorbit în această dimineață, la Telejurnalul  matinal de la TVR 1, despre pașii următori ai selecției și despre șansele României în concursul din acest an. De miercuri, 6 februarie, încep primele audiții ale melodiilor înscrise. Membrii juriului se vor deplasa, pe rând, la Iași (6 februarie), Cluj (8 februarie), Timișoara (10 februarie), Craiova (12 februarie) și București (14 februarie), pentru a asculta live interpreții care vor intra în concurs: „În acest an, o premieră este că interpreții vor cânta în fața juriului, pe un negativ pe care vor avea și backing vocals, pentru a nu ne trezi, ca în alți ani, că în semifinale sunt piese care sună foarte bine pe pozitiv, iar unii interpreți nu reușesc să facă față live-ului”, a motivat Dan Manoliu schimbarea din Regulamentul selecției.

TVR va dedica, și anul acesta, două zile semifinalelor (23 și 24 februarie), la fiecare dintre acestea urmând să participe câte 12-14 melodii. Cele mai bune șase din fiecare semifinală, alese de juriul de specialitate, dar și prin voturile telespectatorilor, vor intra în faza finală. Ponderea televotului este de 50%, la fel ca în cazul votului juriului.

Marea finală, la care participă cele 12 piese, va avea loc în data de 9 martie 2013.

Citeste si

Leave a Comment