Cel mai nou film de la Warner Bros. Picture și Metro Goldwyn Mayer Pictures spune o poveste modernă de dragoste, explorând atât misterul întâlnirii a doi oameni, cât și tema actuală a imigrației, în cel mai dinamic oraș din lume, New York.
În rolurile principale îi găsiți pe Yara Shahidi (Natasha) și Charles Melton (Daniel). Regia e semnată de Ry Russo-Young, iar povestea este inspirată din best seller-ul internațional “Absolut tot” de Nicola Yoon, o carte multipremiată și votată drept cel mai bun roman al anului 2016. Producători sunt Leslie Morgenstien și Elysa Koplovitz Dutton, iar producător executiv este Pamela Hirsch.
Poetul și realista
Se pot îndrăgosti un poet romantic și o fată pragmatică? Au doar 24 de ore să afle răspunsul la această întrebare. Daniel Bae se îndrăgostește lulea, la prima vedere, și descoperă că are doar o zi la dispoziție să o convingă pe aleasa inimii lui, Natasha Kingsley, să îi dea o șansă.
Daniel Bae, un romantic incurabil și Natasha Kingsley, o pragmatică ce are de rezolvat problema complicată a deportării familiei sale în Jamaica natală, se întâlnesc, din întâmplare în New York și se îndrăgostesc iremediabil. Dacă n-ar fi fost soarta, cei doi nu s-ar fi întâlnit probabil niciodată. În ultimele ore petrecute în Statele Unite înainte de a fi trimisă înapoi în țara natală, Natasha se luptă să rezolve problema deportării familiei și să reziste emoției pe care i-o provoacă întâlnirea cu Daniel.
În filmul “The Sun Is Also a Star/ Și soarele e o stea” totul e atent pregătit pentru a lăsa loc minunii să se întâmple. Decorul e orașul care nu doarme niciodată, zgomotosul și agitatul New York, un loc care adăpostește opt milioane de suflete și de povești de viață. Care sunt deci șansele ca doi oameni care se văd pentru prima dată să se îndrăgostească iremediabil?
“De câte ori mă apuc de un proiect caut ceva special, deosebit. La această poveste am simțit urgența, termenul limită, ceasul care ticăie. Am crescut în New York, știu cum e viața acolo, m-am îndrăgostit în New York, așa că povestea e și personală. Am ales să spunem o poveste de dragoste cu o latură legată de imigrație, ceea ce e special în New York, orașul diversității,” spune regizoarea Ry Russo-Young.
În mai puțin de 24 de ore intră în vigoare o nouă lege a deportărilor, care o pune în pericol pe Natasha, ce s-ar putea vedea trimisă înapoi în Jamaica. Ea ar putea pierde tot ce înseamnă pentru ea acasă. “Filmul abordează tema clasică a primei iubiri, perspectiva e tropicală, introducând în narațiune și tema deportării, răspunzând și întrebării cum este să fii tânăr în SUA. Ry a condimentat povestea și cu pasiunea ei incredibilă și a adus la viață un New York complet nou pentru public”, explică producătoarea Leslie Morgenstein.
O poveste reală
Nicola Yoon s-a inspirat din propria viață în scrierea romanului care stă la baza filmului. “Noi nu ne-am cunoscut înainte ca eu să fiu deportată. Dar eu sunt pe jumătate jamaicană, iar soțul meu e pe jumătate coreean, exact ca Natasha și Daniel. Multe dintre conversațiile noastre sunt incluse în carte. Am filozofat mult împreună și eu eram cea care întreba mereu ce înseamnă exact un lucru sau altul, ceea ce cred ca era iritant pentru el. Și am fost des la karaoke. Soțul meu cântă foarte bine, la fel ca Daniel”, explică scriitoarea.
În construirea perechii care se află spre finalul liceului și începutul facultății, Yoon s-a inspirat din ce a trăit ca studentă la Universitatea Cornell, mai ales dintr-o serie de seminarii ținute de cunoscutul astronom Carl Sagan.
“Mi-a plăcut la nebunie felul în care Nicola a încărcat cu semnificații profund umane conceptele din știință, filosofie sau politică. Provin dintr-o familie de imigranți, așa că am multe în comun cu personajul pe care îl joc și am în minte poveștile tatălui meu care a ajuns în SUA la vârsta de opt ani și a trăit multă vreme cu spaima că legea se va schimba și va fi deportat. E o temă pertinentă pentru mulți dintre contemporanii noștri, iar faptul că ea se combină cu tema primei iubiri face ca filmul să fie special, despre un moment important din viața celor doi”, afirmă Yara Shahidi, cea care o joacă pe Natasha.
În vreme ce Natasha se confruntă cu o potențială pierdere a visului american, Daniel încearcă din răsputeri să nu își dezamăgească părinții și să le îndeplinească așteptările. În rolul lui Daniel îl descoperim pe Charles Melton.
“Întreaga viața a lui Daniel pare să fi dus către această zi anume, din poveste. Părinții lui au așteptări foarte mari de la el, iar presiunea aceasta e copleșitoare. Părinții lui au venit în SUA din Coreea de Sud tocmai pentru a le oferi copiilor o viață mai bună și își doresc ca Daniel să devină doctor, ceea ce e departe de ceea ce își dorește tânărul. Și el e prins între două lumi. Însă totul se schimbă când o vede pe Natasha”, spune Charles Melton.
Scenariul este semnat de Tracy Oliver, care a adaptat romanul pentru marele ecran. Ea spune că era mare fan al autoarei și că a fost onorată de propunerea de a adapta cartea.
“Ceea ce a fost important pentru mine și Nicola Yoon a fost să păstrăm spiritul cărții și autenticitatea culturală a celor doi protagoniști și, mai ales, să păstrăm povestea de iubire. Apoi, în procesul de execuție, ne-am concentrat să construim toate detaliile poveștii de dragoste dintre Daniel și Natasha și am avut mare noroc să îi găsim pe cei doi actori care le dau viață”, spune regizoarea Ry Russo-Young.
O poveste de dragoste cu totul specială
Natasha Kingsley crede că totul trece prin filtrul obiectiv al logicii și rațiunii, în vreme de Daniel Bae mizează pe emoție și pe întâmplare. “Magia a fost acolo de la bun început. Charles Melton e fermecător, plin de entuziasm și pasiune, foarte empatic. Iar Yara Shahidi e ca o forță a naturii, cu o maturitate care îi depășește vârsta, ceea ce a transmis și personajului ei”, spune regizoarea.
SINOPSIS:
Natasha crede în ştiinţă şi fapte. Nu în soartă, nu în destin sau vise devenite realitate. Nu e genul de fată care întâlneşte un tip drăguţ pe o stradă aglomerată a New York-ului şi se îndrăgosteşte. Nu când familia ei este la 12 ore distanţă de deportare.
Daniel a fost mereu un fiu bun. Genul de elev care se ridică la nivelul aşteptărilor părinţilor. N-a fost niciodată un poet. Sau un visător. Dar când o vede pe Natasha, totul se schimbă. Ceva la ea îl face să creadă că viaţa le rezervă ceva amândurora. Fiecare moment anterior i-a adus faţă în faţă. Viitorul o poate lua într-un milion de direcţii. Care va fi aceea?
TRAILER: