Prima pagină » SOC! Elena Udrea îi recomandă lui Crin Antonescu să consulte un psihanalist

SOC! Elena Udrea îi recomandă lui Crin Antonescu să consulte un psihanalist

by Mirela Dinica
0 comment

Elena Udrea l-a ironizat astazi, pe blogul personal, in mod fatis, pe presedintele interimar al Romaniei, Crin Antonescu, spunand ca acesta si-a dorit atat de mult sa ajunga la Cotroceni, incat ocuparea fotoliului de la Palat i-a luat pur si simplu mintile. Udrea nu s-a sfiit sa faca numeroase glume si bancuri pe seama lui Crin Antonescu, recomandandu-i acestui sa consulte un psihanalist care sa-i rezolve problemele.

„Unele dintre expresiile, formularile pe care le-am auzit, dar și folosit, foarte des în ultimele două luni sunt: este incredibil, este uluitor, nu-mi vine să cred, este inexplicabil etc. Toate se referă la ceea ce se întâmplă de când cu plagiatul lui Ponta și suspendarea neconstituțională, abuzivă a Președintelui țării, într-o Românie, a șaptea țară ca mărime din Uniunea Europeana, țara cu pretenții  de democrație și de stat de drept în ultimii 22 de ani.

Încep să fiu convinsă că psihanaliza este cheia explicării acțiunilor USL, pe măsură ce ieșirile lui Antonescu sunt tot mai dese, iar intențiile lui devin vizibile. Pentru a  proba corectitudinea celor afirmate, vă rog sa fiți atenți la urmatoarele aspecte:

 – Antonescu a ținut morțiș să vină la Cotroceni, în locul Presedintelui, în timp ce Văcăroiu, după suspendarea din 2007, a avut decența să nu se mute în “asternuturile” acestuia.

– înca din prima zi în care a călcat la Cotroceni, a ținut să aibă o conferință de presă, exact cu același set-up ca și Traian Basescu.

– a provocat toate situațiile în care se poate implica un Președinte ales: a convocat inutil un CSAT, a dat afară consilieri prezidențiali, a angajat consilieri prezidențiali, a mers la Guvern, a chemat ambasadori străini la întâlnire, a rechemat în țară ambasadori ai României, s-a intalnit cu FMI, cu Banca Mondială etc” a scris politiciana pe blogul personal.

Elena Udrea a mai continuat: „Desigur, în conformitate cu criticile pe care chiar el le-a adus de-a lungul timpului lui Traian Basescu și cu propriile evaluări ale atribuțiilor Presedintelui ales, a abuzat Constituția în așa fel încât ar trebui suspendat deja de o mie de ori: a participat la miting-uri electorale, s-a implicat direct în campania de demitere a Presedintelui ales, a atacat personal opoziția politică, a atacat instituțiile statului care nu acționează așa cum își dorește el, i-a atacat pe liderii Uniunii Europene , a participat la ședința de birou permanent a PNL, discutând despre schimbarea procurorului șef al DNA, a decis demiterea miniștrilor care nu au mers până la capăt cu falsificarea listelor electorale, așa cum arată și stenogramele de astăzi. Mai mult, se prezintă pe sine ca fiind Președintele României și îi ceartă pe toți cei care își permit să îi conteste această caliate, jurnalisti, politicieni etc. Comportamentul său a devenit deja subiect de bancuri. Unul dintre acestea spune că nici nu mai iese din Palat, de teamă că nu mai poate intra a doua zi”.

„Cel mai mult însa îmi arată că este nevoie de psihanaliză, ceva ce a tot spus în declarațiile sale din ultimele zile. Referirile la Traian Băsescu, pe care îl numește un simplu cetățean, fără atribuții, fără competențele de a vorbi despre situația din România, despre minarea statului de drept, despre referendum, despre abuzurile USL etc. Uluitoare această abordare și, dacă nu este o autoironie subtilă, ceea ce personal nu cred, pare a fi dovada faptului că fotoliul de la Cotroceni pe care și l-a dorit atât de mult și pe care acum l-a uzurpat  i-a luat mințile. Astfel, au ieșit la iveală frustrările mai vechi, dar și un complex puternic față de Traian Băsescu. Ce ne facem, că senatorul Antonescu pare serios, nu autoironic?! Cred că, până va reuși să afle “cât este halatul?”, cineva trebuie sa îi explice, calm, cu blândețe, că Traian Băsescu este de fapt singurul Președinte ales al României astazi, suspendat pentru încă vreo câteva zile și că,  din păcate pentru domnul senator, din cauza a ceea ce a făcut în ultimele două luni, el nu va fi niciodată ales în locul lui Traian Basescu” a conchis Elena Udrea.

Citeste si

Leave a Comment