Home TRUP SI SUFLETPSIHOLOGIE Soție vs. Amantă: Cum privește viitorul…| Episodul VII

Soție vs. Amantă: Cum privește viitorul…| Episodul VII

by Mirela Dinica
0 comment

Aceasta rubrica isi propune sa trateze diferite aspecte din viata sexuala a barbatului, raportate la sotie si amanta. Poate astfel veti intelege de ce barbatii la trateaza pe amandoua prin completare si nu prin excludere.

SOTIA

Initial, casatoria e pentru viitor

Inca dinainte de casatorie, casa cu muscate in ferestre si cei trei copiii care vor zburda in jurul ei reprezinta motivatia romantica a cererii in casatorie (cel putin asa crede viitoarea sotie). De fapt, barbatul invata repede pe de rost aceasta poezie, dar pastreaza un ochi pentru prezent.

In numele nuntii

Din pacate, rareori sotia stie sa faureasca viitorul pornind de la prezent. Ea impune viitorul, pornind de la promisiuni ale lui si planuri ascunse ale ei. Promisiunile lui sunt consfintite de ritualul casatoriei, angajamentul fata de socrii, prietenia cu cumnatii, atutoritatile etc. Cu spatele acoperit astfel, sotia uita de prezent si nu-l mai incurajeaza pe sot sa extinda ceea ce face el mai bine.

Viitorul luminos

Cel putin initial, viitorul sotiei pare luminos.Cea mai frumoasa la nunta ei, singura femeie din viata lui, in sfarist va avea casa ei, sa va implini nascand copii frumosi… Numai ca lumina acestui viitor este artificiala. Provine din iluminatul public, stradal, adica din ceea ce considera societatea ca este mai bine.

Urmeaza lovitura de stat

Tipic pentru lovitura de stat din sanul familiei este ca aceasta survine cand totul pare ca e bine. Barbatul este o entitate filosofica potrivit teoriei lui Hegel: cand lucrurile ajung la maxim, e vremea pentru altceva. Iar acel altceva este un alt cuplu, nu o alta familie….

AMANTA

Initial, amanta e pentru prezent

Vazuta de catre barbat prin prisma unui beneficiu de moment, amanta stie ca relatia lor este privita ca o aventura. Vreme indelungata, ea va incerca sa se conformeze unui statut bizar pentru o femeie: acela de furnizor al unor clipe frumoase. Nici vorba despre casa, muscate si copiii…

In lipsa nuntii

In lipsa nuntii, amanta pleaca in relatie cu un handicap: in afara de un prieten sau doi, numeni nu recunoaste aceasta relatie. Totul se desfasoara in graba catorva ore si acelea pe furis. Amanta va avea in curand nevoie sa extinda prezentul pentru a-l gusta mai bine. Ca un adevarat regizor dintr-un teatru sarac, va improviza prelungiri ale clipelor frumoase pentru a-si construi un viitor.

Viitorul sumbru

Amanta traieste sub spectrul amenintarii. Va fi descoperita, va fi umilita, va fi data afara de la serviciu, va fi barfita, va fi refuzata de El in cele mai importante momente ale vietii ei… Singura lumina a amantei rasare cu fiecare aparitie a Lui. Dar, incetul cu incetul, ochii amantei se vor obisnui cu intunericul. Ea insasi se va adapta la lungile Ere Glaciare cand El lipseste, iar acesta va deveni avantajul ei asupra sotiei.

Urmeaza rascoala

Dobandind mai multa constiinta de sine in zilele de suferinta, amanta va incepe sa-i vorbeasca Lui de viitorul ei. Ea va face eforturi sa raresca intalnirile (in aceeasi directie actioneaza si sotia), iar acest lucru ii va creste amantei valoarea. In aceasta situatie, sotul va lua o decizie: daca lovitura de stat va avea loc in acelasi moment cu rascoala…

Citeste si

Leave a Comment