Prima pagină » Soție vs. Amantă: Despre trecutul ei | episodul III

Soție vs. Amantă: Despre trecutul ei | episodul III

by Mirela Dinica
0 comment

Aceasta rubrica isi propune sa trateze diferite aspecte din viata sexuala a barbatului, raportate la sotie si amanta. Poate astfel veti intelege de ce barbatii la trateaza pe amandoua prin completare si nu prin excludere.

SOTIA

Tatal ei era un zbir

Aceasta este, desigur, o afirmatie aproximativa. Ea pleaca de la o observatie cat se poate de simpla asupra relatiei dintre fetele care reusesc sa se marite si tatii lor. De cele mai multe ori, autoritatea tatalui este aceea care are doua efecte: o indeparteaza pe fata de familie si o determina sa caute refugiu in bratele unui sot. Il impune pe tata in fata prietenului fetei, astfel aceasta sa  dovedeasca responsabilitate si sa o ia de sotie.

Fostul era mai bun

In razboiul casniciei sale (dulce la inceput, apoi amarui, pana la urma acid), sotia trage concluzia tot mai des ca era mult mai bine cu fostul partener si regreta amarnic greseala de a nu se fi maritat cu el. Ea ajunge sa-i comunice raspicat acest lucru sotului ei, iar gestul acesta ii creeaza barbatului un sentiment de gelozie aberanta, indreptata impotriva sotiei. El devine obsedat de trecutul ei si o chestioneaza neincetat.

Seductia i s-a parut depravare

De-a lungul dezvoltarii ei ca partenera, sotia a dobandit principii morale profund restrictive. Mai degraba s-a aparat de sexualitatea ei decat sa ajunga si-o cunoasca. Orice femeie care se uita dupa barbati era o depravata, pentru ca asa considera mama ei, femeie cu experiente negative in convietuirea cu sotul. Astfel se contureaza personalitatea celei mai sotii dintre sotii: aceea care nici nu se poate gandi la infidelitatea sotului ei.

Ce poate face sotia cu trecutul ei?

Ar trebui sa treaca dincolo de el, dezvoltandu-se ca femeie. Destul de dificil procesul, considerand ca nu se poate uita la alti barbati… Ea poate macar sa se cunoasca pe sine si sa interactioneze cu ceilalti pana cand devine macar simbolic o amanta…

AMANTA

Avea un tata bun

Daca ai un tata prietenos si conciliant, cuibul casei parintesti devine suficient de confortabil pentru a nu simti nevoia sa-l parasesti si sa-ti intemeiezi un nou camin cu un alt barbat. Ba mai mult, cele care au un tata perfect (destept, manierat si iubitor) au marele risc de a nu se multumi cu nici unul dintre baietii de varsta lor. Este si motivul pentru care nu se casatoresc si in schimb raman multi ani sa joace rolul amantei unui barbat mai in varsta…

Fostul i-a facut rau

Fiind femeia nelegitima a unui barbat de mai multa vreme, amanta are toate sansele ca aceasta stare sa continue la nesfarsit. Cauza unui astfel de sir de evenimente se afla in trecutul ei, care-i produce senzatia ca toate relatiile avute au fost niste esecuri personale. Ea gaseste la amantul ei cateva calitati prin comparatie cu fostul (cel putin nu ma bate, este tandru, bun la pat, nu-mi cere niciodata socoteala despre trecutul meu).

A invatat devreme sa seduca

Inca din copilarie, amanta a inceput sa se indragosteasca: mai intai de minunatul om tandru care era tata. Apoi diversi colegi mai mari sau profesori. La varsta de 10-12 ani, din nevoia de a afla clar daca ea exista pentru acesti oameni a inceput sa se uite pregung la ei si sa-i intrebe ce cred despre ea. Pe masura ce acestia au inceput sa-i raspunda, ea si-a gasit vocatia de a seduce cu rezultate. Dar casatoria nu face parte din aceste rezultate, pentru ca un lucru ii lipseste amantei: agresivitatea.

Dar trecutul amantei?

Nu trecutul amantei este prolema ei, ci prezentul, care nu se ridica la acelasi nivel de satisfactie cu ceea ce a fost. Amantul ei este de fapt un las, barbatii din jur nu vad decat un lucru, limitat in timp si raspunderi. Ea trebuie sa devina mai ferma cu barbatii.

Citeste si

Leave a Comment