Prima pagină » Soție vs. Amantă: „Nu vreau să-l pierd” | Episodul II

Soție vs. Amantă: „Nu vreau să-l pierd” | Episodul II

by Mirela Dinica
0 comment

A pierde pe cineva după ce te-ai iubit cu acea persoană este mai greu de suportat decât doliul. Iar lucrurile stau diferit pentru cea care are martori în tot acest proces, față de cea care are o relație ascunsă.

SOTIA

Nunta sare in ajutorul sotiei

Pentru a nu-si pierde sotul intr-un timp prea scurt, sotia beneficiaza de sprijinul unor ritualuri institutionale, cum ar fi casatoria civila, etc. Majoritatea acestor ritualuri implica o serie de martori din comunitate, fata de care sotul se va simti responsabil, chiar daca este satul de sotia lui.  Vrei sa-ti ancorezi sotul cat mai bine? Celebreaza-ti cuplul in public cat mai des!

Sotia corecta pierde garantat

Din nevoia de a nu-si pierde sotul, multe femei casatorite se straduiesc sa fie corecte permanent. Aceasta permanenta produce o monotonie profund daunatoare casatoriei. Ti se rupe inima auzind o astfel de sotie intrebandu-se peste ani: „De ce m-a parasit daca nu i-am gresit cu nimic in tot timpul asta?”

Sotia nu stie sa piarda

Institutiile care a ajuta pe sotie sa-si tina sotul o incurajeaza pe aceasta sa devina atat de posesiva, incat nu mai poate privi decat inainte. Este mai ales cazul femeilor care au o cariera. Multe sotii confunda pierderea partenerului cu divortul. Sunt insa multe femei divortate care au ramas cu sotul, ca si destule femei casatorite care nu mai au viata de cuplu.

Disperare amplificata

Cand ajunge la disperarea de a-l pierde, sotia isi pune poalele in cap. Afla mama ei, soacra, copiii, prietenii – toti acestia ii amplifica disperarea comentand in felul lor, aratand cat sufera din cauza eventualei despartiri. Toti fac apel la moralitate, desi este evident ca viata de cuplu nu este intretinuta de morala, nici de banii si averile care trebuie impartite dupa separare, ci de forme subtile ale atractivitatii. Mai bine ar face sa fie placute locul si momentul intoarcerii lui…

AMANTA

Nici o institutie nu o ajuta pe amanta

Obligata sa-si traiasca relatia pe ascuns, amanta nu beneficiaza de ritualuri institutionale. Nimeni nu banuieste ca amanta beneficiaza totusi de lianti puternici fata de iubitul ei: momentele grele sau riscante prin care trec cei doi sunt adevarate ritualuri de adeziune. Cu fiecare atac al celor din jur, cuplul se intareste, cu fiecare asteptare cei doi vor avea  clipe tot mai fierbinti.

Greselile amantei sunt iertate

Intalnita suficient de rar, este dorita prea mult intre intalniri pentru a  i se mai cere si corectitudine. Ea este accesibila si altor barbati – cel putin teoretic – iar viata ei este mult prea tumultoasa pentru a fi considerata o posesiune monotona. Ar fi o greseala din partea ei sa ofere garantii…

Obisnuita cu pierderile

Pentru amanta, fiecare plecare a partenerului catre sotia lui este o pierdere. In timp, ea se obisnuieste cu aceste pierderi si invata sa le compenseze: viseaza si pregateste intoarcerea lui, isi comunica dragostea, se hraneste cu ceea cei ii ofera el. Ba chiar unele amante nutresc inconstient dorinta de a se termina odata aceasta relatie, intr-un fel sau altul.

Disperare inabusita

Ce poate face amanta cand simte disperarea pierderii partenerului? Pune toata presiunea asupra lui! Cum singurele momente pentru a-i comunica disperarea sunt cele ale intalnirilor, care ar fi trebuit sa fie frumoase, amantul nu mai simte nevoia de a se intalni cu ea. De aceea, daca vrei sa te faci amanta, trebuie sa iei cursuri intensive de disimulare a disperarii. 

Citeste si

Leave a Comment