Home TRUP SI SUFLETPSIHOLOGIE Soție vs. Amantă: Tratată cu politețe| Episodul IV

Soție vs. Amantă: Tratată cu politețe| Episodul IV

by Psihologul de serviciu
0 comment

Aceasta rubrica isi propune sa trateze diferite aspecte din viata sexuala a barbatului, raportate la sotie si amanta. Poate astfel veti intelege de ce barbatii la trateaza pe amandoua prin completare si nu prin excludere.

SOTIA

O continuare de la parinti

Fiecare om provine dintr-o familie, in cadrul careia a dobandit manierele esentiale. Dupa cum a fost obisnuita de catre tatal ei, femeia legitima va dori sa primeasca si de la sot. La mai toate femeile sunt frecvente comparatiile intre capacitatea tatalui de a face anumite gesturi si capacitatea barbatilor de-o seama, potentiali parteneri. Din pacate, nici unul nu se ridica la inaltimea tatalui atotputernic…

Politete pur sociala

Ceea ce vrea sotia este un respect pe care il include in drepturile femeii legitime. Ati auzit vreodata de drepturile amantei? Nu! In schimb, drepturile sotiei sunt clar conturate si frecvent evocate. Respectul este o conventie bazata pe impunerea unei oarecare distante sociale, la persoane care nu isi permit (inca) intimitatea. Din aceasta cauza, ori de cate ori sotia va cere respect de la sotul ei, va aseza intre ea si el o distanta…

Comportament impus

Fiind exprimata prin reguli- cum ar fi regulile bunei cuviinte – politetea are doua trasaturi: este perceputa ca obligatorie si atrage sanctiuni in cazul incalcarii ei. Din pacate, barbatul este un individ sensibil la constrangeri. El nu aduce flori cand stie ca trebuie sa duca si nu face gesturi de politete cand i se spune. Din pacate, in anturajul familiei lui se gasesc destule persoane care sa-i spuna cum sa se poarte cu sotia lui.

Se pierde cu scandal

Politetea intre soti moare in convulsii. El incepe sa o manifeste tot mai formal, adica mai mult in public si mai putin in casa. Sotia incepe sa-i reproseze ca nu mai e politicos ca pe vremea primei iubiri.  El se simte obligat, apoi ostil, apoi are adevarate rabufniri de grosolanie.

AMANTA

Amanta pleaca de la zero

Si amanta provine dintr-o familie, numai ca ea face eforturi continue de a se detasa de familia ei cand are o relatie extraconjugala. Ea  asteapta de la barbatul iubit la maniere originale, care sa nu-i aminteasca de familia in care a crescut. E adevarat, exista si amante care se lanseaza  in relatii cu barbati mult mai in varsta, in amintirea vremurilor de aur petrecute cu tatal…

Politete pur erotica

Pentru a se apropia de femeie pe care o doreste, barbatul este in stare sa puna in miscare cel mai elaborat si perfect comportament. Politetea lui poate fi definita ca un ocol larg pe care il face in jurul femeii care, desi atragatoare, opune rezistenta fata de intimitate. Aceasta femeie se confrunta insa si cu riscul pierderii politetii de indata ce s-a petrecut apropierea sexuala. De aceea, ea ar trebui sa opuna macar putina rezistenta si in pat.

Politete la libera alegere

Fata de amanta lui, barbatul nu se simte fortat sa se manifeste politicos. Nu exista persoane care sa-i spuna: „Mai du-i si tu flori din cand in cand!” Ocaziile de a iesi cu ea in societate sunt rare, asa ca rar va fi obligat sa-i faca tot felul de complimente fata de alte persoane. Cand amantul face uz de arsenalul politetii, partenera lui este profund impresionata si profund recunoascatoare, pentru ca se simte scoasa in lume.

Se stinge in tacere

Subtire cum a fost, politetea fata de amanta poate disparea oricand. Nu are nevoie de lupte ca sa dispara. Este suficient ca el sa rareasca intalnirile, convorbirile telefonice, sa refuze iesirile in public, sa uite cand este ziua ei. Iar ea ce poate face? Stie ca la cel mai mic repros el ii va spune: „Semeni cu nevasta-mea!”

Citeste si

Leave a Comment