Prima pagină » Te gandesti sa-ti maresti sanii? Afla de ce implantul cu silicon este cea mai sigura metoda

Te gandesti sa-ti maresti sanii? Afla de ce implantul cu silicon este cea mai sigura metoda

by Raport Monden
0 comment

Marirea sanilor este un subiect care starneste in continuare interes datorita dorintelor presante ale femeilor de a obtine corpul mult visat. In intampinarea acestor nevoi, medicina moderna vine in permanenta cu solutii de ultima ora, insa noutatea nu inseamna mereu si siguranta. Datorita gradului insuficient de testare si folosire, metodele alternative de augmentare mamara prezinta un risc sporit, pe cand implanturile cu silicon raman in continuare cea mai sigura metoda.

Folosirea celulelor stem, injectarea cu grasime proprie sau cu acid hialuronic sunt cateva exemple de metode revolutionare care au aparut recent pe piata medicinei estetice. Acestea au creat o mare valva si anticipatie, insa prezentarea lor drept o alternativa viabila la implanturile mamare traditionale nu este justificata.

“Aceste tehnici noi fac ca implanturile mamare sa isi piarda din notorietate, insa problema sigurantei si eficientei acestora a fost prea putin dezbatuta. Noutatea lor aduce un dezavantaj considerabil: nu au fost testate suficient pentru a sti cu certitudine riscurile pe care le implica. Numai pentru a elimina legatura dintre aceste procedee si aparitia cancerului la san la varste din ce in ce mai fragede este nevoie de cel putin 10 ani, si un esantion marit de paciente.”, avertizeaza Dr. Dan Mihail Stana, chirurg estetician Clinica Efigia.

Fata de implanturile mamare, marimea sanilor cu ajutorul celulelor stem si injectarii cu grasime proprie (lipofeeling) sunt proceduri complexe a caror volum final nu poate fi in totalitate controlat, nu ofera fermitate si nu au efect de ridicare. Mai mult, efectele sunt vizibile abia in cateva luni, iar costurile interventiilor sunt simtitor mai mari. Similar este si in cazul injectiilor cu acid hialuronic, care nu au efecte de lunga durata si rezultatul obtinut este ireversibil. Riscurile acestor procesuri agresive sunt inca necunoscute, fiind recomandata evitarea lor.

Ce trebuie sa stii despre operatia de implanturi mamare

Operatia de marire a sanilor consta in introducerea unor implanturi de silicon in spatele tesutului mamar deja existent, pentru a mari volumul si modifica forma acestuia. Interventia se realizeaza sub efectul unei anestezii generalesi dureaza aproximativ 2 ore, iar implantul este inserat fie in spatele tesutului mamar, fie in spatele muschilor pectorali. Inciziile pot fi facute sub brat, in partea inferioara a areolei sau sub san, pozitionand implantul sub muschiul pectoral printr-o incizie de 4 cm.

Plaga este suturata cu fire plasate in interior, iar tegumentul beneficiaza de aplicarea unor benzi adezive, ce favorizeaza obtinerea unor cicatrici fine, putin vizibile. Dupa interventie se aplica un pansament steril, de protectie, acesta putand fi inlaturat la 48 de ore dupa.

O senzatie de disconfort sau durere poate interveni, insa ea dispare dupa administrarea unor medicamente analgezice. Miscarile bratelor vor fi cateva zile usor limitate, iar activitatea obisnuita se poate relua dupa 7-10 zile.

“Perioada de recuperare este o etapa foarte importanta a interventiei chirurgicale, care poate influenta intregul rezultat. Pentru confortul pacientului, punem la dispozitie in perioada de refacere servicii de spitalizare zi si optiunea unei rezerve proprii. De asemenea, in urmatoarele 3 saptamani eforturile fizice intense si ridicarea de greutati sunt strict interzise, iar reluarea activitatii fizice intense se va face treptat, pe parcursul a 2 luni de zile.”, a adaugat Dr. Dan Mihail Stana.

Indiferent pentru ce tip de interventie se opteaza, este bine ca decizia sa fie luata in cunostinta de cauza, prin sfatuirea cu medicul chirurg. Preoperator, este indicat ca procedurile aplicate sa fie explicate in detaliu, pentru ca rezultatul final sa fie unul conform asteptarilor.

Costurile de marire a sanilor cu implant de silicon incep de la 1.800 euro in functie de marca implantului folosit.

Citeste si

Leave a Comment