Home STIL DE VIATASANATATE Te poate ajuta o lămâie să ai o silueta de vis?

Te poate ajuta o lămâie să ai o silueta de vis?

by Mirela Dinica
0 comment

Răspunsul este un „Da!” ferm și hotărât, rostit de zeci de milioane de persoane de pe glob, printre care și unele dintre cele mai cunoscute vedete de la Hollywood. Însă toate aceste afirmații sunt susținute, la rândul lor, de cercetări și studii în domeniu! Astfel, specialiștii au descoperit, de curând, că Vitamina C – prezentă în abundență în sucul de lămâie, (75 de miligrame la 100 de grame de suc) – este un as în mâneca oricui dorește să slăbească sănătos, pentru că ajută la absorbția calciului în celulele grase, fapt care duce la scăderea în greutate.

Proprietățile medicale ale lămâii au fost cunoscute, sau cel puțin speculate din cele mai vechi timpuri. Egiptenii, de exemplu, erau convinși că sucul de lămâie era antidotul pentru multe dintre otrăvurile folosite la acea vreme. Cercetări recente au dovedit că parțial aveau dreptate. Cert este că lămâile conțin, pe lângă Vitamina C, și un set de alte substanțe care au un rol important în lupta împotriva infecțiilor și care întăresc sistemul imunitar: acidul citric, calciul și magneziul, bioflavonoidele și pectinele.

Faptul că lămâile sunt bune pentru a vindeca răceala și gripa este deja general cunoscut. Ele însă sunt foarte folositoare și în cazul altor afecțiuni, precum acneea, aftele, eczemele, împotriva febrei, a anxietății și oboselii etc. Mai puțin cunoscut, totodată, până de curând, este și rolul lămâilor în obținerea unei siluete de invidiat, în special prin intermediul dietelor pe bază de limonadă.

Din acest motiv, fie că dorești să slăbești, sau pur și simplu să duci o viață sănătoasă, cu cât mai puține vizite la medic, recomandarea tot mai multor specialiști dar și a oamenilor obișnuiți este de a consuma lămâi, desigur, echilibrat, sub forma de suc, în ceaiuri, salate, sau chiar în apa de baie. Vei avea mult de câștigat!

 Detoxifierea cu suc de lămâie – o cură tot mai cunoscută!

  • Tot mai multe persoane apelează la cure naturale pentru a scăpa de diverse probleme ale organismului. Greutatea optimă și dezintoxicarea organismului sunt cap de listă pentru toți cei care sunt preocupați de corpul lor. Dietele pe bază de suc de lămâie au ajuns, în ultima perioadă, pe buzele tuturor. Și la propriu și la figurat!
  • Aceste diete sunt eficiente datorită proprietăților sucului de lămâie care, consumat cu apă călduță îmbunătățește digestia și reglează absorbția de zahăr în organism. Mai exact , atunci când bei sucul proaspăt stors dintr-o lămâie cu un pahar de apă încălzită, după fiecare masă. Acidul citric din lămâie va stimula producerea în stomac a acidului gastric si deci si activitatea mușchilor stomacului.
  • Oricât de ciudat ar părea, siropul conținut în sucul de lămâie, conține pe lângă vitamina C și alte substanțe, și zahăr. Acesta este un lucru bun, în principal pentru că zahărul – în cantități moderate – este o sănătoasă sursă de energie și potolește foamea. S-a demonstrat că un pahar de suc de lămâie pregătit pentru cura de dezintoxicare conține 70 de calorii. Bineînțeles, pe lângă zahăr, acolo sunt și multe alte substanțe nutritive, precum calciu, zinc – ambele esențiale pentru un corp sănătos!
  • Merită subliniat faptul că sucul de lămâie, pe lângă calciu și zinc, conține proteine, acid critic, acid malic, săruri minerale (sodiu, potasiu, fosfor, fier etc.) și oligoelemente (siliciu, mangan, cupru etc.), precum și alte vitamine (de exemplu vitaminele A, B1, B2, D, E) în cantități mai mici.
  • Se poate face cură cu suc de lămâi proaspete stoarse, până la 200 de grame pe zi. Prepararea lămâilor pentru dietă se poate face în mai multe feluri. Se poate adăuga sucul de lămâie în ceai sau infuzie de mușețel și se va consuma înainte de masă sau între mese. O variantă mai simplă este de a se adăuga apă caldă peste feliile de lămâie. Alte rețete implică stoarcerea lămâii în miere și apă.
  • Cantitățile consumate variază pe parcursul curei. De exemplu, se poate începe cu sucul unei singure lămâi pe zi, apoi, treptat, se adaugă câte o lămâie zilnic în rețetă, timp de 10 zile, când se vor consuma 10 lămâi.
  • După cum am mai spus, sucul se bea înainte de sau între mese, diluat cu apă călduță. În ceea ce privește proporțiile de apă și zeamă de lămâie, rețetele recomandă cinci părți de apă la o parte de suc de lămâie. O astfel de dietă este incredibil de utilă pentru creșterea imunității organismului sau slăbire. Nu e de mirare că multe vedete precum Beyonce o laudă atât de mult. Cântăreața chiar a spus că a slăbit 10 kilograme în doar două săptămâni, în care a trăit, practic, doar consumând un amestec de lămâie, apă, sirop de arțar și boia picantă.

Citeste si

Leave a Comment