Home Termeni, conditii, confidentialitate

Termeni, conditii, confidentialitate

Aceasta este pagina de ”Termeni și Condiții” în care, conform reglementărilor europene în vigoare privind protecția datelor cu  caracter personal (GDPR), îți ofer o serie de informații pe care este absolut necesar să le citești și să le accepți!

www.raportmonden.ro ofera acces liber, nelimitat, la conținutul editat pentru toți vizitatorii săi. Dreptul de copyright pentru toate informațiile existente pe acest site sunt deținute de www.raportmonden.ro sau de clienții săi.
Accesul neautorizat, distribuirea, reproducerea, copierea, retransmiterea, publicarea, vânzarea, exploatarea (comercială sau de altă natură) a conținutului de pe www.raportmonden.ro fără permisiunea prealabilă a www.raportmonden.ro este strict interzisă.
Informațiile furnizate de www.raportmonden.ro pot fi preluate de publicațiile on-line contra unui abonament lunar sau OBLIGATORIU cu menționarea sursei, cu link direct către www.raportmonden.ro
www.raportmonden.ro  își rezervă dreptul de a stoca datele personale ale celor care vizitează portalul și care își exprimă acordul de a furniza datele personale.
Orice informații furnizate de către dumneavoastră sau adunate de www.raportmonden.ro, sau părți terte, în timpul oricărei vizite pe website, vor respecta politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal.
www.raportmonden.ro își rezervă dreptul de a vă suspenda calitatea de membru al portalului și accesul la orice conținut, servicii, produse digitale, în cazul în care ați furnizat informați false, care induc în eroare sau aduc prejudicii unei terțe părți.
Utilizatorii sunt singurii responsabili de conținutul propriu generat pe site și de interacțiunea cu ceilalți membri ai comunității. Pentru orice conflict între membrii portalului, www.raportmonden.ro nu își asumă responsabilitatea de a modera, iar membrii vor fi avertizați de către administratorii website-ului.
www.raportmonden.ro își rezervă dreptul de a modifica periodic Termenii și condițiile de utilizare a site-ului.
De fiecare dată când utilizați www.raportmonden.ro se consideră ca sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de utilizare și cu modificările ulterioare.
Este strict interzis să folosiți sau să contactați raportmonden.ro în scopul distrugerii sau alterării portalului, a conținutului sau securității acestuia sau pentru a discredita sau hărțui www.raportmonden.ro sau pe clienții săi, produsele, serviciile și angajații acestora. Nici un email nesolicitat nu poate fi trimis către acest site sau prin acest site.

În cazul în care apreciați  că un material de pe www.raportmonden.ro încalcă drepturile de copyright sau orice alte drepturi, vă rugăm să ne contactați la adresa redactie@raportmonden.ro pentru detalii, astfel încât să putem lua o decizie în cunoștință de cauză.
Folosirea www.raportmonden.ro se face sub autoritatea acestor reguli în Termenii și Condițiile enunțate mai sus, pe care fiecare utilizator le acceptă.

CONFIDENȚIALITATE

Ce date cu caracter personal colectează raportmonden.ro și ce se intampla cu ele

Site-ul raportmonden.ro colectează date cu caracter personal, așa cum sunt ele definite de normele europene în vigoare. În traducere în limba română, aceste date cu caracter personal sunt fix cele pe care mi le dai tu în mod direct atunci când:

 • lași un comentariu
 • te abonezi la newsletter
 • te abonezi la comentariile ce urmează să apară la una (sau mai multe) dintre postările care ți-a (ți-au) plăcut

Adică, acestea sunt datele pe care le treci tu, fie că e nume real, poreclă sau unul inventat în momentul în care completezi câmpurile sus amintite.

Cookies + Google Analytics

Mai există și o serie de date cu caracter personal, furnizate indirect. Așa cum ai văzut din primele secunde în care ai intrat pe raportmonden.ro, acest site folosește coockies. Ce sunt acestea și ce fac ele au explicat foarte clar cei de la Wikipedia. Atunci când intri pe site, automat se colectează niște informații despre tine. Dar, relax!, nu sunt informații atât de intime și de personale pe cât s-ar crede. Se coletcează date generale despre tine. Bine, e generic spus despre tine. Mai exact, nu sunt date cu nume și prenume, ci ele furnizează informații cum ar fi:

 • țara/orașul din care accesezi internetul
 • ziua în care ai accesat raportmonden.ro
 • de câte ori ai intrat pe raportmonden.ro
 • de pe ce dispozitiv intri pe net (telefon, tabletă, laptop, PC)
 • ce fel de browser folosești (Google, Mozilla, Internet Explorer șamd)
 • cât timp petreci pe site și pe ce articole intri
 • categoria de vârstă în care te încadrezi
 • pe ce linkuri din site ai intrat. Pe raportmonden.ro, linkurile sunt, de cele mai  multe ori, semnalate cu această culoare.
 • ce interese ai (definite de tine pe internet, de exemplu când ți-ai creat profilul pentru e-mailul tău)
 • dacă ai mai fost sau nu pe raportmonden.ro

Aceste date colectate despre tine nu vor ajuta pe nimeni să afle adresa ta exactă, codul pin al cardului tău, nu va ști nimeni ce mașină conduci și câți bani ai în bancă. Toate datele de mai sus sunt cu caracter general, iar ele mă ajută să îmi fac o părere în mare despre cei care citesc site-ul.

Google Analytics

Aceste date, de asemenea, sunt folosite de Google Analytics, pentru a realiza tot felul de statistici generale. Adică, îmi oferă un portret robot al cititorului, numărul de cititori și alte date statistice. Astfel de date, uneori, îmi sunt solicitate de către terțe persoane. Adică de către firmele care doresc să își facă reclamă pe raportmonden.ro.

Accesul tău pe raportmonden.ro este gratuit. Nu îți voi cere niciodată să plătești vreo sumă pentru a putea citi articolele scrise de mine. Nu îți va cere nimeni să plătești ceva pentru a citi articolele publicitare. Și, de asemenea, nu te obligă nimeni să cumperi ceva!

De aceea, atunci când vei vedea pe site un articol publicitar, marcat cu (P), te rog să nu o iei la fugă. Căci citirea lui nu este echivalentă cu golirea cardului tău.

Sunt situații în care sponsorii cer informații despre publicul meu. Astfel, eu voi furniza mai departe aceste date. Dar numai cele din categoria celor oferite de Google Analytics, mai sus menționate (adică date generale, nu nume, nu adrese de email sau alte informații personale).

Comentariile și datele personale

Atunci când lași un comentariu sau te abonezi la comentarii, vei completa un câmp în care ți se cer date cu caracter personal (numele, adresa de email, adresa siteului tău-dacă ai). Ei bine, eu și partenerii (sponsorii) NU putem ști niciodată dacă acestea sunt datele tale reale de identificare sau nu. Cu excepția comentariilor la postările concurs (vezi mai jos categoria „Concursurile și datele personale”), ai libertatea să treci orice nume dorești și orice adresă de email. Bine, frumos ar fi să treci o adresă de email validă, una pe care să o verifici pentru a vedea ce comentarii au mai apărut la postarea/postările la care te-ai abonat. În momentul în care introduci aceste date, ele vor fi stocate automat. La fel și IP-ul de pe care ai intrat pe internet.

Eu nu îți voi scrie niciodată pe adresa de e-mail lăsată atunci când te abonezi la comentarii. DAR, dacă de pe adresa respectivă îmi dai un mesaj direct și îmi soliciți ceva în mod expres, atunci vei primi reply de la mine. De asemenea, adresele folosite la abonare, nu vor fi divulgate unor terțe persoane, cu excepția concursurilor (vezi mai jos categoria „Concursurile și datele personale”).

Abonarea la Newsletter

Dacă vrei să fii la curent cu ce postez eu pe raportmonden.ro, există opțiunea de a te abona la un ”newsletter”. În acest caz, este necesar să introduci o adresă reală, pe care să o verifici periodic. La această adresă vei primi LUNAR sau BILUNAR (în funcție de cât de mult scriu în luna respectivă  un Newsletter cu titlurile și câteva rânduri din articolele scrise de mine. Scopul acestor email-uri Newsletter este acela de a-ți prezenta un sumar al articolelor apărute și de a te ajuta să ajungi mai ușor pe site, accesând articolele care ți-au stârnit interesul din Newsletter. Este strict alegerea ta dacă deschizi acest Newsletter și accesezi linkurile.

Dacă NU mai dorești să primești Newsletter de la mine, este foarte simplu. Doar apeși pe cuvântul DEZABONARE de la finalul Newsletter-ului și ai scăpat! De asemenea, îmi poți scrie la miredini@yahoo.com dacă dorești să șterg adresa ta e email din baza de date. Oricum, odată dezabonat, nu vei mai primi niciun Newsletter de la mine. Însă, îți mărturisiesc că mi-aș dori să te am mereu alături și să îmi permiți să îți trimit din când în când câte un Newsletter.

Concursurile și datele personale

O situație specială o dețin comentariile adăugate în cadrul concursurilor organizate pe blog. În cazul acestora, la fiecare comentariu lăsat la postările de concurs vă voi solicita numele REAL și COMPLET din actul de identitate. În plus, persoanele desemnate câștigătoare vor trebui să îmi furnizeze, după caz, numărul de telefon și adresa fizică la care să fie trimis premiul/premiile de către sponsorii concursului/sau de mine personal. În cazul câștigătorilor, adică persoanele care îmi vor da numărul de telefon și adresa fizică, trebuie făcute următoarele precizări:

 • informațiile personale solicitate câștigătorilor NU vor fi făcute publice pe raportmonden.ro sau pe paginile asociate:Facebook și Instagram
 • datele cu caracter personal obținute direct de la câștigători vor fi transmise exclusiv sponsorilor concursului pentru expedierea premiilor
 • câștigătorilor le voi solicita în scris (pe email sau prin mesaj privat pe Facebook) acordul special pentru a putea transmite datele cu caracter personal sponsorilor concursurilor în vederea expedierii premiilor

PRECIZARE: în cazul concursurilor, solicit în mod expres publicarea comentariilor cu numele REAL și COMPLET din actul de identitate pentru organizarea unui concurs corect, pentru a împiedica persoanele care doresc să fraudeze concursul prin participare multiplă, anonimă.

În calitate de utilizator al internetului, ai dreptul să:

 1. știi ce se întâmplă cu datele tale cu caracter personal
 2. ceri ștergerea, colectarea și folosirea datelor tale cu caracter personal. Pentru asta, îmi poți scrie la miredini@yahoo.com un email cu subiectul ”Ștergere date personale”, iar eu îți voi respecta dorința
 3. folosești numele tău real, sau pseudonim atunci când postezi comentarii la postări (exceptând concursurile,  vezi capitolul ”Concursurile și datele personale”)
 4. te poți dezabona de la Newsletter, apăsând pe cuvântul „DEZABONARE” de la finalul fiecărui newsletter
 5. îmi poți cere să modific sau/și să șterg unul sau mai multe comentarii lăsate de tine pe raportmonden.ro. Pentru asta, îmi poți scrie la miredini@yahoo.com un email cu subiectul ”Ștergere comentariu” sau  ”Editare comentariu”, după caz.

În concluzie:

Dacă ai intrat pe raportmonden.ro NU am cum stochez și să aflu date personale REALE despre tine. Accesarea acestui site ne va oferi strict numele și adresa de email pe care le furnizezi. Nu te costă nimic să accesezi raportmonden.ro sau linkurile existente pe acest site.

ATENȚIE ce date personale faci publice!

Trebuie să îți atrag atenția că trebuie ca TU să ai MARE grijă ce date personale faci publice pe internet. Pe orice site, până la urmă, nu doar pe raportmonden.ro! Este opțiunea TA dacă în comentariile pe care le lași pe raportmonden.ro vei scrie:

 • numele tău real (cu excepția concursurilor)
 • numărul tău de telefon
 • adresa ta
 • alte informații (prea) personale

.

 

Leave a Comment