Home ACTUALITATE Trei dive au fermecat publicul de la Sala Radio

Trei dive au fermecat publicul de la Sala Radio

by Mirela Dinica
0 comment

Pentru mai mult de o mie de spectatori ce au umplut până la refuz Sala Radio, cel mai frumos dar de Crăciun au fost ariile, duetele și uverturile din opere celebre semnate de Rossini, Verdi, Saint-Saëns, Bellini, Donizetti, Puccini sau Wagner, oferite lor de trei mari voci care au strălucit pe cele mai mari scene ale lumii, au fost distinse cu premii internaționale și au fost partenere ale celor mai mari soliști de operă din țară și de peste hotare – mezzo-soprana Ruxandra Donose, sopranele Adina Nițescu și Teodora Gheorghiu.

Cele trei dive, alături de Orchestra Națională Radio, sub bagheta unuia dintre cei mai apreciați tineri dirijori români, Tiberiu Soare, au oferit un spectacol al eleganței, virtuozității, al strălucirii vocale și al farmecului personal, ce a smuls celor prezenți aplauze îndelungi. Încă o dată, publicul din România a dat dovada căldurii cu care își primește marile talente, de aceea și pentru artiste seara a fost una de vis:

‘’Acest concert a fost un eveniment frumos și însemnat, cred eu, pentru toată lumea. În preajma Craciunului oamenii își adună împreună sufletele, noi ne-am adunat pentru ei vocile și le-am făcut un cadou. Când cânt pentru publicul din România și mai ales la Sala Radio simt că mi se deschide sufletul altfel. Este și mai emoționant, îmi dă o dorință și mai mare de a face o întâlnire reușită, de a le da ceea ce așteaptă de la mine. M-am uitat în sală și am văzut figuri cunoscute. Acest concert a fost pentru mine o bucurie și îmi place să cred că și pentru public a fost la fel’’ a spus, emoționată, Ruxandra Donose.

Teodora Gheorghiu s-a bucurat și ea de revenirea în țară: ‘’A fost ca un cadou dăruit de noi celor care ne iubesc, celor care ne ascultă. Am încercat să adunăm în el numai momente frumoase, de vârf, arii cunoscute de public și cred că i-am bucurat cu programul ales. M-am simțit bine pe scenă, foarte emoționată, n-am mai cântat pentru publicul din România de anul trecut din turneul Celor Trei Dive, așa că acest concert a fost un cadou și pentru mine.’’

‘’Cât de emoționată am fost! Acasă e acasă… Mă bucur foarte mult că am reușit să vin și să dăruiesc celor de acasă posibilitatea de a mă auzi aici. Am revăzut în această seară publicul de la care am plecat. M-am bucurat să văd că e lume care se gândește la mine. Sunt sigură că muzica pe care le-am oferit-o i-a făcut pe cei care au fost la Sala Radio să uite, măcar pentru două ore, de griji. Le-am oferit, prin muzica noastră, puțină lumină și puțină căldură’’, mărturisește și Adina Nițescu.

Citeste si

Leave a Comment