Home VEDETEINTERVIURI Tudor Chirilă a făcut pregătire cu un specialist antitero al trupelor israeliene

Tudor Chirilă a făcut pregătire cu un specialist antitero al trupelor israeliene

by Mirela Dinica
0 comment

Invitat al emisiunii „Ca-n filme”, de pe Digi24, artistul a povestiti cum și-a construit personajul din filmul făcut în Grecia – șeful unei bande de spărgători. Actorul Tudor Chirilă, invitatul rubricii ”Interviu” vorbește, în premieră, despre rolul din cel mai recent film al său, ce va avea lansarea în România în această primăvară.

Chirilă povestește că a luat acel casting pur și simplu pentru că regizorului grec i-a plăcut foarte mult privirea lui foarte intensă.„Acum, în ultimul film pe care l-am facut în Grecia, am luat o proba pentru un șef de bandă, de spărgători, multinațională, eu fiind român, și ceilalți erau greci, bulgari și albanezi. Și eu eram șeful de bandă. Și am repetat la Atena înainte, după care tot acolo am filmat, și nu știu, presupun că omul acolo m-a văzut. Mi-a zis: eu am nevoie de privirea asta foarte intensă. Zicea că am o privire extrem de intensă care lui îi place foarte mult și că are nevoie, mai ales într-o scenă de final de privirea asta, și că a căutat peste tot și că ăsta e personajul.”

Dar nici latura sa de muzician nu a rămas neexploatată de către producătorii filmului, Chirilă având și calitatea de consultant muzical al producției grecești. „Eu am câteva cuvinte și în grecește… Am și în românește la un moment dat, când e o beție într-o cârciumă și am și un moment de cântat muzică lăutărească românească. Chiar am fost un fel de consultant pentru ei și a fost interesant că n-au vrut manele. Au vrut muzică lăutărească adevărată. Au ales din Pann, mi se pare, o horă, sau o chestie din asta, le-a plăcut foarte mult Dona Siminică cu Fărâmiță Lambru. Am colaborat și pe partea asta, de alegere a muzicii.”

Ceea ce i-a plăcut cel mai mult din toată această colaborare a fost lucrul cu regizorul grec, Yorgos Tsemperopoulos pe care l-a descris ca fiind un profesionist ce nu lasă nimic la voia întâmplării. „Ce a fost foarte interesant este că am repetat foarte multe scene care n-aveau nicio legătură cu filmul, tocmai ca să ne înțelegem personajele. Și ajungem aicea la cum lucrează un regizor. Ăsta e un regizor care mie mi-a plăcut extrem de mult. Un regizor care nu lasă nimic la voia întâmplării și care a propus să facem scene care nu sunt în film, tocmai ca să înțelegem personajele… Ba am făcut și niște pregătire cu un antrenor al echipelor de antitero israeliene. Și o tehnică făcută de ăia foarte dură, extrem de dură. Și ne-am întâlnit toți cinci, toți actorii din gang, și am repetat, am făcut doua zile de antrenamente, cu ăștia, cu lovituri… Ca atunci când intrăm în casă să fim foarte siguri pe noi .”

Citeste si

Leave a Comment