Prima pagină » Twenty(2)too, Adelina Ivan și Patzaikin au deschis ziua de sâmbătă la Berlin Fashion Week

Twenty(2)too, Adelina Ivan și Patzaikin au deschis ziua de sâmbătă la Berlin Fashion Week

by Mirela Dinica
0 comment

Cele trei brand-uri si-au prezentat colectiile pentru primavara-vara 2013, in cortul Mercedes-Benz Berlin Fashion Week instalat in Siegessaule, unul din cele mai celebre simboluri ale Berlinului. Reunite sub umbrela „Romanian Designers”, Twenty(2)too, Adelina Ivan si Patzaikin au prezentat trei directii creative diferite, fiecare cu un mesaj clar si un target specific.

Colectia lui Mihai Dan Zarug, designerul Twenty(2)too, intitulata „New Music for Old Boys” este inspirata dintr-o experienta personala a designerului intamplata, deloc surprinzator, tot la Berlin, in urma cu un sezon, cand a asistat la o invazie de Navajo Robotic.  Aceasta intalnire, dar si imaginile de pe blogul lui Simon Foxton, i-au oferit ocazia designerului sa gandeasca o colectie despre un taram neprietenos, Africa, populat de oameni cu fetele si corpurile vopsite, purtand masti din margele ce seamana izbitor cu accesoriile care inca se mai realizeaza in zona Maramuresului.

Conceptul colectiei Adelina Ivan primavara-vara 2013 are la baza geometria formei si deviatiile ce pornesc de la formele geometrice: romburi, triunghiuri dungi, puncte. Inspirata din opera de arta a lui Victor Brauner, colectia dezvaluie povesti impresionante prin intermediul modelelor marcate de sageti, tinte, cercuri, etc, ce prind viata in inconstient.

Culorile colectiei sunt neutre: alb, albastru, negru, gri si bleu deschis, iar materialele alese de Adelina Ivan sunt naturale si vaporoase: bumbac si sifon de matase. Formele simple si functionale sunt subliniate de detalii intercalate sau de volume surprinzatoare. Modelele de pe textile sunt rezultatul graficii si picturilor manuale realizate de Adelina, ceea ce face ca fiecare piesa a acestei colectii sa fie unica si exclusiva.

Patzaikin, prin creatiile lui Olah Gyarfas, își propune să rămână întotdeauna fidel conceptului eco pe care este construit brand-ul, la fel ca toate produsele de fashion, sport, turism și lifestyle realizate sub brandul Patzaikin. Pentru primavara-vara 2013, colectia propune o paleta cromatica restransa, linii de croi experimentale, materiale si accesorii realizate special in zona Deltei.  

 

Citeste si

Leave a Comment