Prima pagină » Vindeca-ți durerile de spate fără medicamente!

Vindeca-ți durerile de spate fără medicamente!

by Mirela Dinica
0 comment

Statisticile arată că 8 din 10 persoane suferă de dureri de spate într-un anumit moment al vieții lor. Femeile, mai ales, sunt mai expuse acestui tip de suferință în special din cauza genților prea grele, a sarcinilor sau a felului în care își țin copiii în brațe. Dacă vrei să te vindeci de aceste dureri supărătoare sau doar vrei să le previi, vă prezentăm câteva metode terapeutice fără a fi nevoit să apelezi la medicamente: infiltrațiile cu ozon, masajul endermologic cu vacuum sau aplicarea unor creme pe bază de plante.    

Medicul ortoped Ștefan Tiron de la Clinica medicală ”Tiron” (str. Știrbei Vodă, nr. 94, tel. 0722 509 810)  recomandă ozonoterapia ca fiind o metodă alternativă și inovatorie de tratament nemedicamentos pentru durerile lombare care folosește un amestec de oxigen-ozon. Prin metodele sale ozonoterapia modernă permite reducerea consumului de medicamente alopate și consecutiv a reacțiilor secundare provocate de acestea. Terapia se bazează pe principalele proprietăți ale ozonului:  antibacteriană, antifungică, antivirotică, antiinflamatorie și imunomodulatorie, de reglare sistemica a homeostaziei în organism și optimizarea funcției organelor și sistemelor de organe. Programul terapeutic în tratamentul durerilor lombare prin ozonoterapie este extrem de simplu și bine tolerat de toate perosoanele. În total se fac 12-14 ședințe de ozonoterapie la interval de 1-2 zile cu repetarea curelor terapeutice peste 3-6 luni. Prețul variind între 70 și 80 de lei. 

Dr. Mirela Miertoiu de la clinica M. Estetic (tel. 0722 214 856) recomandă pentru durerile de spate masajul endermologic cu vacuum. ”Terapia constă în masaj și tratament cu aparatul cu vacuum. Se poate face la orice vârstă și ajută la eliminarea durerilor cervicale, lombare și toracale, dar ajută și la creșterea imunității prin stimularea ganglionilor de la nivelul spatelui.  Ședința durează aproximativ 90 minute. Se începe cu un masaj general somatic, de încălzire a structurii musculare și a dermului.  Aparatul se folosește împreună o cremă termogenică antiinflamatoare și energizantă pentru masajul local, pe bază de rozmarin și camfor natural de la Ardes Cosmetici. Aplicarea produsului generează senzație locală de căldură și înroșire destul de intensă. O ședință de masaj endermologic cu vacuum costă 60 de lei ședința, fiind necesare 6 ședințe.

Oana Turcu, doctor în Studiul Plantelor, (www.oana-turcu.ro) recomandă:

Fosfacomplex o.e. piper negru 30 ml – 155 leiUleiul esențial din piper negru, cu parfum cald, intens și condimentat, se obține prin distilare din vapori de boabe culese verzi și lăsate la soare pentru a se usca natural. Principale actiuni: Pentru dureri reumatice, articulare, dureri în general. Încălzește , energizează, stimulează circulația sangvină.

Fosfacomplex o.e.  ghimbir 30 ml – 120 lei

Uleiul esențial, cu parfum foarte aromatic și picant este extras prin distilare în curent din rădăcini uscate din ghimbir, cu tot cu coaja. În Evul Mediu era foarte cunoscut și apreciat ca medicament și ingredient culinar. Principale acțiuni: Încălzește, dinamizează și stimulează organismul, util contra oboselii. Digestiv. Util împotriva răcelii și durerilor reumatice.

BALSAM DE ROZMARIN  100ml – 39 lei

Cremă termogenică pentru masajul local, pe bază de rozmarin și camfor natural. Uz: aplicați pe zonele interesate și masați pînă la absorbție. Balsam curativ în dureri musculare, articulare, reumatism, nevralgii, inflamații. Aplicarea produsului generează senzație locală de căldură și înroșire destul de intensă. Acest efect voit dispare după cîteva minute

CREMĂ BOGATĂ SPECIFICĂ GHEARA  DIAVOLULUI & ARNICĂ  75 ml – 50 lei

Cremă cu înalt conținut de principii active, pentru masajul local. Pentru afecțiuni musculare, articulare, inflamatorii, reumatism. Indicat si in tratarea reumatismului. Pentru pielea sensibilă, cu probleme circulatorii venoase, cu capilare vizibile. Nontermogenică, nu conține camfor, vaselină, proteine și grăsimi animale. Cu: gheara diavolului, arnică, vitamina E, ulei de măsline, ulei de germeni de grîu, alantoină, ulei de floarea soarelui și de porumb. Uz: se aplică de mai multe ori pe zi, cînd este necesar, cu un ușor masaj, până la absorbție.

 CREMĂ BOGATĂ SPECIFICĂ CASTAN DE INDIA, GHIMPE & AFIN  75 ml – 50 lei

Cu înalt conținut de principii active pentru masajul local. Recomandat în cazul durerilor articulare , musculare, reumatism. Nontermogenică, nu conține camfor, vaselină, nu conține proteine și grăsimi animale, coloranți, amine, laurisulfați și isotiazolin. Uz: se aplică de mai multe ori pe zi cînd este necesar, cu un ușor masaj, pînă la absorbție.

 

 

 

Citeste si

Leave a Comment