Foarte multi oameni au probleme de ordin parodontal, de la gingivite la parodontită acută, dar prea puțini conștientizează ce li se se întâmplă, înainte de a ajunge să-și piardă dinții sănătoși, susține dr. Laura Mocanu, specialist în stomatologie generală al clinicii Art Implant. Specialistul a lansat, în luna iulie, o campanie de consultații gratuite, pentru depistarea acestor probleme.
Vreți să știți dacă aveți boli de gingie? Profitați de luna iulie pentru a vă programa la o consultație gratuită, la cea mai elegantă și mai performantă clinică dentară din centrul Bucureștiului. ”Oferim consultația gratuită, punem diagnosticul și întocmim planul de tratament potrivit fiecărui pacient în parte. Ne dorim ca oamenii să conștientizeze pericolul reprezentat de problemele parodontale și să înțeleagă că o consultație de specialitate, făcută măcat o dată pe an, îi poate scuti de foarte multe probleme”, a spus dr. Laura Mocanu.
Potrivit specialistului în stomatologie generală al Art Implant, ce nu știu foarte multe persoane este că, atunci când există o boală parodontală, multe din tratamentele dinților duc la eșec. ”Întâi trebuie tratată problema gingivală și abia apoi dinții. Tratamentele sunt destul de simple, mai ales dacă problemele sunt depistate la timp. În astfel de probleme este foarte importantă igiena la domiciliu, pentru că anumite mișcări pe care le facem cu periuța, de exemplu, nu fac decât să bage toate resturile sub gingie”, subliniază dr. Laura Mocanu.
Concluziile unui studiu realizat recent, de Art Implant, asupra comportamentului românilor față de tratamentele stomatologice și de igiena dentară arată că ne interesează mai mult estetica și mai puțin funcționalitatea, iar programări la dentist facem doar atunci când ne doare un dinte sau ajungem să avem probleme dentare grave.
70% dintre pacienți vin la cabinetul stomatologic strict pentru o problemă de estetică frontală. Îi interesează doar dinții cei mai vizibili și deloc ce e în lateral, neglijând funcționalitatea, în favoarea albirii. Studiul mai arată că 10% dintre pacienți vin la cabinete pentru dinți lipsă și, mai grav, 20% din problemele dentare sunt provocate de parodontopatie, boală cunoscută în termeni populari drept paradontoză.
”În ultimii ani, în România, tot mai multe cazuri se confruntă cu o formă foarte agresivă a acestei boli. În plus, incidența acestei afecțiuni a suportului dento-alveolar (gingie și os) a devenit cu mult mai mare la noi decât în majoritatea țărilor europene. Alarmant este și faptul că cei care suferă de această afecțiune – cam nouă din zece pacienți – vin în stadii avansate ale bolii, resemnați, considerând că e moștenire genetică și că asta e, n-au ce-i face. Mulți alții nu vin însă deloc, ca si cum nu ar exista soluție pentru problema lor”, explică dr. Laura Mocanu.
Parodontoza este de fapt o afectiune cauzată de o suprainfecție apărută la nivelul gingiei și a osului, iar dacă e descoperită în stadii incipiente, poate fi stagnată prin tratamente, astfel încât să nu se ajungă la căderea dinților. Chiar dacă nu poate fi vindecată complet, pentru că osul erodat de boală nu poate crește la loc decât chirurgical, boala poate fi oprită din evoluție prin tratamentul cu laser (care distruge țesutul de granulație și toate bacteriile, lăsând locul curat și acționând ca un veritabil bactericid) sau prin ozonoterapie.
Pentru a beneficia de consultațiile oferite gratuit pe tot parcursul lunii iulie, cei interesați trebuie să apeleze numerele de telefon 021.321.11.11 sau 0731.321.111 sau să intre pe www.artimplant.ro și să-și facă programare.