Prima pagină » Zotta: “Sunt înjurat de fani din cauza lui” / Șumudică: “Pseudorapidistule, ești un simplu trecător, cu gânduri de profitor”

Zotta: “Sunt înjurat de fani din cauza lui” / Șumudică: “Pseudorapidistule, ești un simplu trecător, cu gânduri de profitor”

by Mirela Dinica
0 comment

Șumudică a criticat prestația fostei sale echipe în partida cu Concordia Chiajna, scor 0-0, iar președintele giuleștenilor a sărit imediat la gâtul tehnicianului. De la schimbul de replici de la TV s-a trecut, ulterior, la schimbul de comunicate. Constantin Zotta a mutat primul, iar Șumudică s-a conformat, numind scrisoara sa “Răspuns pentru un pseudo-rapidist”. Vă redăm integral cele două comunicate, primul al lui Constantin Zotta:

„Conform principiului care spune că evitând o problemă, nu înseamnă că ea nu există, trebuie să comentez un pic atitudinea unei părți a suporterilor noștri, în timpul meciului cu Delta Tulcea. Lăsând la o parte faptul că unei discuții civilizate, cu argumente, i se răspunde cu înjurături scabroase, probabil că toată lumea a înțeles de unde a apărut manifestarea la care fac referire.

Ar fi mult de discutat în privința relației cu suporterii, de fapt cu galeria, a lui Marius Șumudică (pentru că de la discuția în contradictoriu cu el a pornit toată această poveste), important e însă fondul problemei. Șumi, căruia nimeni nu-i contestă pasiunea pentru Rapid, a atacat clubul, pe antrenorul actual, pe unii jucători. Să-mi spună cineva, dar cu motivare serioasă, ce „crimă” monstruoasă am comis apărând imaginea clubului și pe o persoană, Marian Rada, al cărei atașament față de culorile alb-vișinii este recunoscut unanim în lumea fotbalului nostru. N-aș fi fost mai de acuzat dacă aș fi tăcut și aș fi lăsat pe oricine, fie și un fost jucător apreciat al Rapidului, să jignească un alt nume important din familia giuleșteană, să blameze o echipă aflată într-un moment greu și care ar fi avut nevoie eventual de încurajări acum, nu de jugniri în plus? Ce semnal aș fi dat pentru restul suporterilor, pentru opinia publică, în general?

Să nu ne facem că nu înțelegem resorturile izbucnirii lui Șumi, lucru care, omenește, poate fi înțeles. Dar nu și aprobat, în privința metodelor prin care vrea să se impună ca variantă de luat în seamă pentru banca tehnică a echipei noastre. El a avut șansa lui, probabil că o va mai avea în viitor (chiar îi doresc sincer să revină la Rapid, pentru că nu avem foarte mulți foști jucători pasionali ca el), dar nu înțeleg de ce îi „refuză” lui Marian măcar dreptul de a i se întoarce un serviciu după ce a dus, în două rânduri, echipa în cupele europene și imediat, de fiecare dată, a fost schimbat? Dacă – așa cum face Șumi acum – Rada ar fi ieșit public să-l facă „zob” la începutul mandatului  din 2010, când luase doar cinci puncte în primele patru meciuri și, la fel, pierduse la Dinamo, ce s-ar fi întâmplat atunci? Ar fi luat Șumi de bună ideea că pe Marian îl doare sufletul pentru echipă?

Vedeți, așadar, că dacă discutăm rațional și nu înjurăm, fiecare parte (e păcat că, în momente ca acestea, ajungem să ne împărțim în tabere, doar din motive pur personale) poate aduce argumente concrete și susținute de fapte, nu de izbucniri pătimașe.

Ar trebui să înțelegem, peste toate acestea, că existența clubului se află într-un moment de răscruce, în care nu neapărat numele antrenorului contează, ci ideea de a strânge rândurile, toți cei ce iubim această echipă. Iar suporterii, inclusiv cei ce mă înjură pe mine, ai căror părinți au ținut în viață această echipă, în perioade poate mai grele, ar trebui să fie pilonul pe care să se sprijine supraviețuirea fenomenului numit Rapid!”  

Constantin Zotta

 

Comunicatul lui Marius Șumudică

 

“Răspuns pentru un pseudo-rapidist

Aleg să îi răspund așa zisului presedinte prin intermediul unui comunicat. Observ că se poartă să lansezi comunicate, în loc sa discuți bărbătește, față în față. Pînă să faci afirmații la adresa galeriei Rapidului, trebuie să înțelegi ce semnifică aceasta entitate. Nu discutăm despre 5-10 puști de 20 de ani. Acolo sunt prezente 3 generații de bărbați, cu caractere puternice. Cum am ajuns eu să fiu prieten cu ei? Nu prin intermediul portofelului, ci prin prezența mea la meciuri indiferent de clubul pentru care am activat.

Da, eu am făcut și fac parte din galeria Rapidului spre deosebire de tine, domnule Constantin Zotta. Eu știu cîntecele, istoria, tu dai search pe google cînd vrei să afli ce înseamnă Galeria Rapidului. Tu ești un simplu trecător, cu gînduri de profitor. Crezi că am plătit galeria Rapidului să te-njure? Te referi la meciul de ieri sau la meciurile din 2007? Țin minte că te înjurau și pe vremea aia… Galeria Rapidului înjură atunci cînd simte Rapidul amenințat. Răspunsurile tale nu caută decît să mute atenția de pe rezultate și performanțe(adică de pe un 0), pe subiecte de tabloid.

Dacă esti asa drept și iubesti atît de mult Rapidul, te întreb cîte comunicate ai scris pentru rivalele Rapidului? Ai avut ocazii nenumărate… Sau ele nu reprezentau o amenințare? În încheiere îți recomand călduros să pui lucrurile în balanță, așteptari vs realizări. Asta pentru ca ești în conducerea Rapidului, unde sunt milioane de așteptari an de an, nu la vreun club de liga a 4-a unde ți-ar fi locul. Dacă balanța se va înclina în favoarea așteptărilor, fă-ți o favoare și lasă Rapidul Rapidiștilor. Nu d’-alta dar ne petrecem peste jumătate din viață la servici și ar fi neplăcut să-ți petreci jumătate din viață într-un mediu ostil.

Cu stima și respect, Marius Șumudică, un Rapidist”

CARE V-A PLĂCUT MAI MULT?

Citeste si

Leave a Comment