Prima pagină » De ce apare bărbia dublă, chiar și la vârsta tinereții. Ce putem face pentru a o elimina!

De ce apare bărbia dublă, chiar și la vârsta tinereții. Ce putem face pentru a o elimina!

by Mirela Dinica
0 comment

Bărbia dublă reprezintă o problemă cu care se confruntă mulți oameni, și apare nu doar din pricina kilogramelor în plus ori odată cu înaintarea în vârstă. Există persoane care au o predispoziție pentru această problemă estetică, deși se încadrează într-o siluetă normală. Medicul chirurg estetician Iancu Morad explică ce anume generează apariția bărbiei duble și dacă există soluții nechirurgicale care o pot elimina.

„Pe parcursul carierei mele profesionale am întâlnit foarte multe cazuri de paciente, chiar și pacienți, care mărturiseau că sunt foarte nemulțumiți de faptul că nu aveau un contur mandibular bine conturat și că, deși nu se confruntau cu multe kilograme în plus, aveau exces de piele și grăsime sub bărbie, la nivelul gâtului. Aceste nemulțumiri s-au înmulțit în ultimul an și jumătate din pricina faptului că bărbia dublă a fost mai vizibilă în timpul convorbirilor video online. Pentru că privim în jos spre ecran, atunci când facem aceste discuții online, pliurile de sub bărbie sunt mai proeminente”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad (Luxury Aesthetics).

De ce apare bărbia dublă

Excesul de grăsime

„Probabil cea mai frecventă cauză a bărbiei duble este excesul de grăsime. Atunci când acumulezi kilograme în plus, tendința generală este ca grăsimea să se depună pe tot corpul. Inclusiv pe față și la nivelul bărbiei. Depinde foarte mult de organismul fiecăruia. La unii oameni grăsime se depune mai mult pe picioare, la alții pe șolduri sau abdomen, iar la alții în zona feței. Când ai un exces de grăsime pe corp, e mai ușor să îl maschezi cu ajutorul hainelor. Când vorbim însă de bărbie dublă, ea nu prea poate fi mascată și poate scădea dramatic încrederea în sine a persoanei în cauză”, spune Iancu Morad.

Înaintarea în vârstă

„O altă cauză frecventă este înaintarea în vârstă. După vârsta de 30 de ani, cantitatea de colagen produsă în mod natural de organism începe să scadă treptat. Astfel, pielea începe să își piardă elasticitatea și să se lase. Cu cât anii trec, cu atât corpul produce mai puțin colagen și efectul devine mai pronunțat. Atunci când pielea de sub mandibulă începe să se lase și mușchii feței odată cu ea, apare bărbia dublă. E important să știm că multe dintre obiceiurile noastre de zi cu zi pot grăbi acest proces al îmbătrânirii. Vorbim aici despre fumat, alimentație nesănătoasă și expunerea la soare”, adaugă medicul Iancu Morad.

Avem o postură nepotrivită

„Atunci când stăm pe telefon sau lucrăm pe laptop, stăm cu gâtul aplecat, cu bărbia în jos. Această postură, pe care mulți dintre noi o avem mare parte a zilei, dăunează foarte mult. Este una dintre cauzele apariției bărbiei duble chiar și în rândul tinerilor. Ea afectează mușchiul care leagă gâtul de bărbie. Atunci când acest mușchi slăbește, rezultatul constă într-o elasticitate redusă a pielii și un efect de gușă”, explică medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Structura feței și factorii genetici

„Unii factori asociați cu incidența bărbiei duble sunt factori pe care nu îi putem controla. Spre exemplu, structura feței. În special persoanele cu un contur al feței nu foarte bine pronunțat sunt mai predispuse la a dezvolta bărbie dublă încă din tinerețe. Nu putem uita, bineînțeles, nici de factorii genetici. Dacă mai mulți membri ai familiei unei persoane se confruntă cu acest tip de problemă, sunt mari șamse ca acea persoană să fie predispusă la a o dezvolta”, declară Iancu Morad (Luxury Aesthetics).

Mai este nevoie de operație?

„În trecut, soluția estetică era de a apela la operație chirurgicală sau la lifting chirurgical. În prezent, avem opțiuni minim invazive, care nu necesită internare, operație, timp de recuperare sau riscuri. Știința a avansat și bărbia dublă poate dispărea cu doar câteva injecții.

Soluție adipolitică pentru topirea grăsimii

Atunci când avem bărbie dublă sau gușă, există varianta injectării în zona respectivă a unui mix de substanțe care dizolvă treptat depozitele de grăsime. Vorbim despre o soluție adipolitică, ce se injectează în stratul de grăsime din zona în care realizăm intervenția. Transformarea se produce treptat, fiind necesare 4, 6 sau chiar 8 ședințe pentru a ajunge la rezultatul final. Acestea se efectuează la o distanță de o lună.

Face Contouring fără operație

Una dintre cele mai solicitate intervenții mai ales în ultimul an este cea de Face Contouring fără operație. Aceasta corectează aspectul căzut al mandibulei ori bărbia dublă prin injectarea unei substanțe ce conține cristale de calciu. Este un produs care este echivalent cu acidul hialuronic, dar este mult mai concentrat și oferă o posibilitate mult mai mare de întindere a pielii. Odată injectat în zona dorită, acesta stimulează colagenul, iar, la 3-4 luni după injectare, produce efectul complet și dă un aspect întinerit feței. Ambele tipuri de proceduri sunt minim invazive, nu au efecte secundare, iar rezultatul este de fiecare dată remarcabil”, spune medicul Iancu Morad.

Fire resorbabile

„În cazul persoanelor trecute de vârsta de 60 de ani, se poate efectua lifting facial fără operație, care are efect și asupra bărbiei duble, prin folosirea de fire resorbabile de suspensie. Acestea se introduc sub piele și se obține efect de lifting, chipul capătând un aspect vizibil întinerit”, încheie medicul chirurg estetician Iancu Morad (Luxury Aesthetics).

Citeste si

Leave a Comment