Home ACTUALITATE Mandinga ne-a făcut de râs la Eurovision

Mandinga ne-a făcut de râs la Eurovision

by Raport Monden
0 comment

România, calificată în finală din poziția a treia (după Rusia și Albania, conform votului juriului de specialitate și al televotingului din prima semifinală), a încheiat Eurovision  Song Contest abia pe locul 12, cu 71 de puncte. Piesa ”Zaleilah” interpretată de Mandinga a primit 12 puncte doar din Moldova și 10 doar din Spania.

Vecinii din Bulgaria, Ungaria și Ucraina au sărit România la împărțirea punctelor. Finala s-a desfășurat în impresionanta sală Baku Crystal Hall, din capitala Azerbaidjanului, în fața a 25.000 de spectatori.

Competiția a fost câștigată, pentru a cincea oară, de Suedia, cu 372 de puncte. Pe următoarele locuri s-au clasat Rusia (259 puncte) și Serbia (214).

Deși România a fost cotată de casele de pariuri, în premieră, ca fiind una dintre favorite, ocupând locul 5 sau 6 în clasamentele acestora, după finală țara noastră s-a clasat pe locul 12. ”Suntem mândri că am avut ocazia să reprezentăm România la cel mai important concurs muzical european. Ne pare rău că nu am reușit să aduce un loc mai bun pentru țara noastră, dar Dumnezeu ne este martor că am muncit enorm și ne-am dedicat intergral acestui concurs. Noi am oferit tot ceea ce am avut mai bun pe scenă. Vă mulțumim pentru susținerea din această perioadă și încrederea în trupa Mandinga! E normal să fim ușor triști, pentru că aveam toate semnele că vom obține un loc mai bun pentru România, dar știind că am oferit totul pe scenă și că multe alte țări cu piese bune au rămas în urma noastră, credem că locul 12 este unul onorant”, comentează Elena Ionescu, solista trupei Mandinga.

România la Eurovision

Televiziunea Română (TVR), membră a EBU, este organizatoarea Selecției Naționale și participă la competiția europeană din anul 1993, dar s-a calificat și a participat la finala concursului în 1994.

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi – Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Melodia românească cu cel mai mare punctaj obținut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă și interpretată de Mihai Trăistariu.

Citeste si

Leave a Comment